miercuri, noiembrie 20, 2024
AcasăCulinarZarzavat fiert cu ulei pentru iarnă: Ideal pentru supe și ciorbe

Zarzavat fiert cu ulei pentru iarnă: Ideal pentru supe și ciorbe

[ad_1]

Zarzavatul fiert cu ulei pentru iarnă este nemaipomenit de gustos și numai bun de integrat în supe și ciorbe. Iată cum se prepară.

Zarzavatul se găsește în bucătăriile tuturor gospodinelor. Fie că este pus în ciorbe, în supe sau în tocănițe, el are un gust extraordinar. Și, pe deasupra, conferă o culoare plăcută tuturor preparatelor. Astfel că, dacă nu știi cum să pregătești un zarzavat fiert cu ulei pentru iarnă ca la carte, nu îți face griji! Noi îți venim în ajutor, pentru că, în articolul de astăzi, ți-am pregătit cea mai simplă și mai delicioasă rețetă de zarzavat. Doar așa vei putea da aromă mâncărurilor pe care le prepari. Spor la pregătirea zarzavatului!

ciorbă de pui cu zarzavat
Zarzavatul se găsește în bucătăriile tuturor gospodinelor. Fie că este pus în ciorbe, în supe sau în tocănițe, el are un gust extraordinar.

Zarzavat fiert cu ulei pentru iarnă: Ingrediente și mod de preparare

Pentru rețeta de zarzavat fiert ai nevoie de: cinci kilograme de roșii, două kilograme de ardei gras, 11 cepe, sare și zahăr după gust, 35 de grame de conservant, cinci legături de pătrunjel și 50 de mililitri de ulei.

Primul pas este să speli roșiile, să le tai pe jumătate și să elimini cotorul la fiecare. Apoi, trebuie să mai tai încă o dată pe jumătate fiecare bucată, după care să le dai prin mașina de tocat.

Următorul pas este să tai ardeii pe jumătate și să îi cureți de cotor și semințe, după care să îi speli. Apoi, nu mai rămâne decât să îi dai prin mașina de tocat.

După ce ai tocat atât roșiile, cât și ardeii, pune-i într-o oală mare, la foc mic. Între timp, taie ceapa și călește-o într-o tigaie cu ulei. Ar trebui sa stea aproximativ 15 minute.

Cât timp se călește ceapa, amestecă în oala cu roșii și ardei, pentru a nu se arde. Acum, poți adăuga sare, după gust. După ce s-a călit ceapa și a devenit ușor aurie, adaug-o în oală. Amestecă totul cu o lingură de lemn.

Pentru ca zarzavatul să fie ușor dulceag, poți adăuga și trei linguri de zahăr. Apoi, adaugă cele cinci pliculețe de conservant (un pliculeț trebuie să aibă 7 grame). Acesta previne mucegăirea și fermentarea zarzavatului.

După ce amestecul pentru zarzavat a fiert la foc mediu pentru aproximativ o oră, adaugă și pătrunjelul tocat, apoi amestecă. Acum, a venit momentul să iei oala de pe foc și să lași compoziția să se răcească. După câteva ore, poți lua zarzavatul și să îl pui în borcane, lăsând 3-4 centimetri în partea de sus.

Pune borcanele la loc uscat și ferit și acoperă-le cu o pătură. Lasă-le așa pentru 24 de ore, după care pot fi puse în cămară.

zarzavat în borcane pentru iarnă
Pentru rețeta de zarzavat fiert ai nevoie de: cinci kilograme de roșii, două kilograme de ardei gras, 11 cepe, sare și zahăr după gust, 35 de grame de conservant, cinci legături de pătrunjel și 50 de mililitri de ulei.

Zarzavat pentru iarnă la congelator

O variantă mai simplă de zarzavat este să tai, după cum îți place, un kilogram de morcovi, unul de ardei gras, unul de roșii, unul de ceapă și verdeață, după preferințe.

Spală toate legumele sub un jet de apă rece, taie ardeii și morcovii fâșii, iar ceapa și roșiile cubulețe. Verdeața toac-o mărunt și pune toate ingredientele într-un ligean, după care amestecă bine.

Ia câte două-trei mâini din lighean și pune-le în pungi cu fermoar. Apoi, pune pungile unele peste altele în congelator și gata! Vei avea zarzavat, pentru a da gust mâncărurilor, pe tot parcursul iernii.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments