luni, decembrie 23, 2024
AcasăCulinarZarzavat pentru iarnă fără fierbere: Rețetă simplă, fără conservant

Zarzavat pentru iarnă fără fierbere: Rețetă simplă, fără conservant

[ad_1]

Dacă sunteți în căutarea unei rețete simple de zarzavat pentru iarnă fără fierbere, ați ajuns în locul potrivit. În acest articol, vă vom explica, pas cu pas, cum să pregătiți un zarzavat rapid și delicios.

Zarzavatul este, de foarte multe ori, salvarea tuturor gospodinelor. Fie că îl adăugați în supe, în ciorbe sau în tocănițe, zarzavatul este mereu acolo să vă vină în ajutor. Se prepară cu legume proaspete, fără fierbere, fără oțet și, cel mai important, fără conservant. Se taie totul, se amestecă și se pune în borcane. Zarzavatul se păstrează, fără probleme, într-un loc răcoros (în cămară sau în frigider). Și nu vă faceți griji că se va strica, deoarece cantitatea mare de sare va ține loc de conservant.

În cazul în care vă doriți să adăugați și ulei, mergeți să vedeți rețeta de zarzavat fiert cu ulei pentru iarnă.

legume tăiate și mărunțite
Zarzavatul este, de foarte multe ori, salvarea tuturor gospodinelor. Fie că îl adăugați în supe, în ciorbe sau în tocănițe, zarzavatul este mereu acolo să vă vină în ajutor.

Zarzavat pentru iarnă fără fierbere: Ingrediente și mod de preparare

Pentru această rețetă de zarzavat aveți nevoie de: un kilogram de morcov, un kilogram de ardei gras, un kilogram de ceapă, un kilogram de roșii, un kilogram de mărar și pătrunjel și un kilogram de sare neiodată. Din toate acest ingredienete veți obține cinci borcane de un litru de zarzavat.

Țineți cont de faptul că legumele și verdeața se cântăresc după curățare.

Primul pas este să dați morcovul prin răzătoarea mare, iar apoi să tăiați ardeii grași în cubulețe. Mărunțiți mărarul și pătrunjelul astfel: frunzele cu cuțitul și tulpinile mai groase cu blenderul. Apoi, tăiați ceapa în cubulețe și roșiile în bucăți. Pasați roșiile cu blenderul sau treceți-le prin mașina de tocat carne. Aveți grijă să folosiți un bol adânc.

Acum, adăugați sarea în roșiile pasate și amestecați. Puneți morcovul, ardeii grași, ceapa, mărarul și pătrunjelul într-un bol adânc și amestecați foarte bine. Adăugați roșiile combinate cu sarea și mai amestecați încă o dată.
A venit momentul în care trebuie să transferați zarzavatul în borcane sterilizate. Închideți-le ermetic cu capace sterilizate.

Zarzavatul se păstrează excelent într-un loc răcoros. Poate fi adăugat în supe, ciorbe și sosuri, pe tot parcursul sezonului rece. Dar, mare atenție! Trebuie adăugat în cantități mici, pentru ca mâncarea să nu iasă foarte sărată.

zarzavat în sticle
Zarzavatul se păstrează, fără probleme, într-un loc răcoros (în cămară sau în frigider).

Rețetă la care puteți folosi zarzavatul: Supă aromată de pui cu legume

Pentru această rețetă aveți nevoie de patru pulpe de pui sau un piept de pui tăiat bucăți, doi cartofi, sare și piper după gust și, bineînțeles, zarzavatul proaspăt preparat.

Într-o cantitate potrivită de apă, fierbeți câteva bucățele de carne de pui. Când aceasta este gata, adăugați cartofii tăiați cuburi și fierbeți totul, până se înmoaie cartofii. Apoi, adăugați una sau două linguri de zarzavat și clocotiți supa încă două-trei minute.

Când supa este gata, presărați puțin pătrunjel tocat pe deasupra. Îi va da o aromă deosebită și un aspect plăcut.

Vă dorim poftă bună!

supă de pui și legume
Când supa este gata, presărați puțin pătrunjel tocat pe deasupra.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments