4 motive pentru a face o baie și nu un duș

223


Dușul este mai rapid. Baia este mai sănătoasă. Conform cercetărilor majoritatea oamenilor preferă acum să se spele la duș, mai degrabă decât la baie. Acest lucru este de înțeles: dușurile durează mai puțin timp și sunt mai practice. Dar baia are și avantajele ei – acestea sunt principalele.

1. Baia ajută la ameliorarea durerii și oboselii

Dacă vă întoarceți acasă după un antrenament greu sau o plivire sârguincioasă în țară, o baie caldă este ceea ce aveți nevoie pentru a calma durerile musculare.  Oamenii de știință de la Universitatea Örebro din Suedia arată că încălzirea mușchilor după activitatea fizică îi ajută să se refacă.

2. Poti arde caloriile în timp ce faci baie

Conform calculelor experți de la Universitatea din Loughborough, o oră de scăldat într-o cadă cu hidromasaj arde cam aceleași calorii ca o jumătate de oră de mers – aproximativ 140.

De asemenea, o astfel de procedură de apă este utilă pentru metabolism. În special, ajută organismul să controleze mai bine nivelul zahărului din sânge .

3. Baia îmbunătățește sănătatea sistemului circulator

Cercetări ale oamenilor de știință din Finlanda, publicate de în 2015, a arătat că saunele frecvente pot reduce riscul de atacuri de cord sau accidente vasculare cerebrale .

4. Baia face pielea mai moale

Apa caldă înmoaie pielea aspră și ameliorează iritarea. Uleiurile vegetale precum nuca de cocos sau uleiul de măsline au proprietăți hidratante puternice. Prin urmare, ar trebui adăugate la baie, dacă aveți pielea uscată, vă vor ajuta.

Dacă sunteți îngrijorat de mâncărime, încercați să adăugați fulgi de ovăz în apă. Ajută perfect la protejarea pielii de iritații, deoarece avenantramidele și fenolii din ea au  proprietăți antiinflamatorii.


Sursa: bzi.ro