5 motive pentru a consuma ulei de măsline

225


Uleiul de măsline este un produs foarte sănătos, care este recomandat tuturor fără restricții: adulți, copii și vârstnici. Likar.info scrie despre proprietățile sale utile  .

Prevenire ateroscleroza, infarctul miocardic si accident vascular cerebral 

Acizii grași polinesaturați sunt prezenți în cantități mari în uleiul de măsline extravirgin. Aceste substanțe ajută la curățarea vaselor de grăsimi saturate aderente la acestea, care devin treptat plăci aterosclerotice. Dacă mâncați în mod regulat ulei de măsline, atunci PUFA va dizolva treptat aceste pete și plăci: prima și începutul celei de-a doua etape a aterosclerozei pot fi vindecate cu ulei de măsline. Acest lucru vă oferă un început și vă prelungește viața, salvându-vă de atacuri de cord premature și accidente vasculare cerebrale.

Prevenire bolile oncologice

Viața lungă pe o dietă mediteraneană este posibilă și datorită proprietăților anticarigene ale uleiului de măsline. Prevenirea cancerului este posibilă datorită prezenței acidului oleic și a antioxidanților în uleiul de măsline.

Uleiul de măsline conține scualen, care încetinește creșterea tumorilor existente. În Japonia, aceste substanțe sunt utilizate pentru a spori efectul chimioterapiei. Scualene are, de asemenea, efecte profilactice anti-cancer.

Piele și păr sănătos, încetineste îmbătrânirea 

Vitamina E, un acid gras nesaturat, ajută la îmbunătățirea stării pielii și a părului. Este un material de construcție pentru membranele celulare, iar în acele țesuturi care se reînnoiesc constant, nevoia de acizi grași este deosebit de mare. În același timp, uleiul de măsline îmbunătățește starea fibrelor de colagen, prevenind distrugerea acestora și stimulând formarea acestora. Îmbunătățește tonusul pielii și încetinește apariția ridurilor.

Sănătatea femeilor

Dacă vrei să rămâi însărcinată, folosește ulei de măsline. Acest produs ajută la producerea hormonilor feminini, îmbunătățește permeabilitatea trompelor uterine, starea ovarelor. Uleiul de măsline conține substanțe vegetale asemănătoare hormonilor care ajută femeile să fie frumoase și sănătoase.


Sursa: bzi.ro