Bărbat din Vaslui, gonit și amenințat de săteni după ce s-a zvonit că are coronavirus

213


Întâmplare incredibilă în județul Vaslui. Un bărbat trece prin clipe de coșmar după ce a fost gonit și amenințat de către săteni după ce s-a zvonit în localitate că este infectat cu noul coronavirus. Bărbatul susține că lumea fuge de el și îl amenină cu izoleta. Omul mai zice că nu este infectat cu COVID, ba mai mult decât atât, a fost nevoit să-și facă testul, rezultatul fiind negativ.

Bărbat din Vaslui, gonit și amenințat de săteni

Un bărbat de 38 de ani din satul Bălțați, comuna Tătărăni, județul Vaslui, a fost gonit de lume și amenințat, după ce s-a dus zvonul în sat că este infectat cu noul coronavirus.

Bărbatul susține că lumea fuge de el și îl amenină cu izoleta. Tot el mai zice că nu este infectat cu noul coronavirus, ba chiar și-ar fi făcut și un test care a ieșit negativ. Oamenii, însă, nu-l cred iar educatoarea din sat l-ar fi sunat pe bărbat și l-ar fi ”sfătuit” să nu umble prin sat că să nu răspândească boala.

 ”O doamnă educatoare din sat de la noi m-a sunat și m-a amenințat cu izoleta. Mi-a spus că, dacă nu mă duc la spital singur sau nu stau în casă izolat, cu toată familia, cheamă ea Poliția, cu izoleta și mă duce legat cu forța la spital, la Bârlad. Eu am testul făcut și e negativ, dar lumea spune că am Covid”, a declarat bărbatul pentru vremeanoua.ro.

„Eu am fost, într-adevăr, la doamna doctor Maniu Valentina, că să-mi dea trimitere sã mă pot duce la doamna doctor Motea, la Huși, pentru problemele mele de sănătate. Nu am niciun Covid, nu am nimic. După ce s-a dus în sat vestea că am Covid, am sunat și la doamna doctor Motea, care foarte frumos mi-a vorbit și m-a ajutat mereu. Dânsa mi-a spus să stau liniștit, că eu am test negativ, nu am niciun Covid”, povestește bãrbatul.

Iritat la culme, bărbatul i-a spus femeii că are psoriazis, nicidecum coronavirus. Acesta este mâhnit deoarece nu poate să se ocupe de treburile gospodărești din cauza sătenilor. Zvonul fals s-a răspândit rapid, iar de ziua fetei sale nu a venit nimeni la ea, de teamă să nu se îmbolnăvească.

„Doamna educatoare m-a sunat și mi-a spus că eu am Covid și să nu mai îndrãznesc să ies din curte. I-am spus, măi doamnă, nu am Covid, am psoriazis. Ea, nu și nu. Zic, măi doamnã, de ce să chemi dumneata izoleta la mine, să mă ia legat la Spital, dacă eu sunt nevinovat. Ea mi-a spus că a aflat de Covid de la Dispensar, că doamna doctor Maniu i-a spus că eu am Covid. E posibil așa ceva? E o nedreptate. Eu am vaci, pe care trebuie să le duc sã pască, am și eu gospodărie, că fiecare… Trebuie sã ies din ogradã. Dar copiii mei nu mai pot ieși nici ei din curte, din cauza acestei minciuni. A fost ziua fetei mele, de Sfântul Andrei, și nimeni nu a venit la ea, desi am chemat niste copii, tot pentru că lumea a spus că noi avem Covid. Acum, dacă ai dusmănie pe unul, spui că are Covid și fuge lumea de ei, că de lucru necurat. Eu cred că doamna doctor Maniu a spus aceste lucruri despre mine, că s-a supărat când i-am spus că vreau să îmi retrag dosarul și să mă duc la alt doctor. Dacă nu ea a împrăstiat zvonul, o rog sã mă ierte. Să spună însă oamenilor – o rog frumos – că nu am nimic, niciun Covid, că să nu mai fugă lumea de mine și de familia mea”, cere bărbatul.


Sursa: bzi.ro