joi, noiembrie 21, 2024
AcasăNationalNelu Tătaru, chemat la Guvern de Orban. Ministrul Sănătății, declarații de ultimă...

Nelu Tătaru, chemat la Guvern de Orban. Ministrul Sănătății, declarații de ultimă oră după recordul de infectări Covid-19: „Doar de noi depinde viitorul acestei naţiuni” – LIVE VIDEO/ TEXT

[ad_1]

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru susţine miercuri, de la ora 15.00, o declaraţie de presă la Palatul Victoria, anunţă reprezentanţii Guvernului. Tătaru face declaraţii, în contextul în care miercuri a fost cel mai mare număr de cazuri de infectare.

Nelu Tătaru: „Doar de noi depinde viitorul acestei naţiuni”

Ministrul Nelu Tătaru a transmis că doar de noi depinde viitorul acestei națiuni, de aceea trebuie respectate regulile. Această pandemie cu noul coronavirus nu se tranșează în spital, ci în pre-spital. Odată ce se vor respecta regulile pe care le-au impus autoritățile vor fi cazuri mai puține de la zi la zi.

Pe teritoriul României sunt nu mai puțin de 226 de spital suport Covid-19, cu 1.050 de paturi la secția de Anestezie și Terapie Intensivă. Dacă atenția va fi sporită, numărul cazurilor grave nu vor mai exista.

„Este un moment pe care îl aducem în atenţia tuturor. Revin în acest moment cu aceleaşi vorbe, respectaţi. Sistemele medicale încă rezista. În măsura în care aceste indicatori vor reveni sub 1.5, vom reveni şi noi la redeschiderea acestor activităţi. Personalul medical este şi de acum 7 luni. Suntem în momentul în care trebuie să îl gestionăm împreună. Personalul medical este obosit, dar încă rămâne acolo. Haideţi să respectăm acele reguli! Avem şi personal medical infectat. Trebuie să îngrijează persoane infectate cu Covid-19.

După cum bine ştiţi avem 226 spitale suport Covid-19, 1050 de paturi ATI complet utilate. Totuşi, vedem că nu se respectă regulile. Lumea nu are o atenţie relativ sporită. Haideţi să reaşezăm o abordare a tot ce înseamnă regulile.

Repetăm de fiecare dată, nu se tranşează aceasta pandemie în spital, ci în pre-spital. Respectând regulile, vom avea cazuri puţine. Doar de noi depinde viitorul acestei naţiuni. Haideţi să tratăm un pic mai serios această problemă. Haideţi să fim solidari şi să ajungem acolo unde speram la începutul lunii iunie. Avem 7 luni de zile în care gestionam o pandemie, încercam să scădem transmiterea comunitară.”, a declarat Nelu Tătaru.

Cel mai mare număr de cazuri noi de COVID 19 înregistrate în 24 de ore a fost anunţat miercuri, acesta ridicându-se la 2.958, totalul fiind de 142.570. De asemenea, a fost înregistrat cel mai mare număr de decese – 82, şi cel mai mare număr de pacienţi internaţi la Terapie Intensivă – 612. Printre cei decedaţi se află şi un adolescent de 18 ani care avea şi alte boli grave asociate. Cele mai multe cazuri noi diagnosticate sunt în Bucureşti – 514, urmat de Iaşi – 157, Alba – 117, Timiş – 104, Prahova – 101.

Spitale suport Covid-19 București, evaluate de ministrul Nelu Tătaru

Nelu Tătaru a făcut marţi o evaluare a situaţiei câtorva spitale suport COVID din Capitală.

„Am făcut o evaluare la Spitalul Ilfov, Colentina şi Witting, precum şi Spitalul Victor Babeş. Pregătirea pentru sezonul de gripă. Evaluarea la cele trei spitale s-a făcut în vederea readaptării ca număr de paturi pentru patologia suport COVID şi mai ales pentru patologia de comorbidităţi pentru pacienţii infectaţi COVID, precum şi pentru cele de boli infecţioase, în măsura în care vom avea concomitenţă şi gripă şi infecţii cu SARS-CoV-2. Colentina îşi readaptează capacitatea, tocmai pentru a aduce numărul de paturi şi pentru a trata comorbidităţile din infecţia SARS-CoV-2. Rămâne să se facă o reevaluează la tot ce înseamnă DSP Bucureşti pe structuri, inclusiv blocul operator”, a explicat Tătaru.

El a mai spus, întrebat dacă sunt suficiente locuri în prezent la terapie intensivă în Bucureşti, că în acest moment sunt locuri, însă ar putea fi atinsă capacitatea maximă, de aceea trebuie reanalizată situaţia privind terapie intensivă, terapie intermediară şi terapie acută.

De asemenea, Nelu Tătaru a adăugat că sistemul medical nu trebuie „forţat” pentru a vedea „cât duce”.

„Dar nu ştiu dacă noi, ca şi populaţie, ar trebui să aşteptăm să vedem ce se întâmplă la 3.000 sau ce se întâmplă la 4.000. Eu vă asigur că noi, ca şi corp medical, primim aceste cazuri, dar am vrea ca totuşi cei care sunt în prespital şi care generează aceste cazuri să se gândească că aceste spitale nu sunt doar pentru COVID”, a concluzionat ministrul Sănătăţii.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments