vineri, aprilie 19, 2024
AcasăMondenDe ce pielea cotului e uscata și cum poti sa o tratezi

De ce pielea cotului e uscata și cum poti sa o tratezi

[ad_1]

Pielea de la coate necesită îngrijire specială – fără ea, devine rapid uscată și aspră. Pielea uscată de pe coate este un semnal care nu poate fi ignorat. Cele mai frecvente cauze ale uscăciunii excesive a coatelor sunt tulburările endocrine (hipotiroidism), anemia cu deficit de fier , lipsa vitaminelor A și E, leziunile mecanice (atunci când lucrați la masă), îmbrăcămintea sintetică. Coatele sunt adesea afectate de afecțiuni precum psoriazisul și eczema. Starea pielii de pe coate este influențată de vârsta, ereditatea și stilul de viață al unei persoane.

Uneori pielea uscată și pigmentată de pe coate este un semn al unor probleme grave de sănătate, cum ar fi dezvoltarea insensibilității celulare la insulină. Deci, există riscul de a dezvolta diabet zaharat de tip 2, hipertensiune arterială, artroză. Prin urmare, cel mai bine este să consultați un specialist în paralel cu îngrijirea la domiciliu: un dermatolog, endocrinolog sau terapeut.

Pielea coatelor este în mod normal întotdeauna mai densă și mai uscată decât în ​​alte părți ale corpului. Flexia și extinderea articulațiilor întind pielea și o îngroașă. În plus, aproape nu există glande sebacee pe coate, precum și pe genunchi. Anume, secretul glandelor sebacee previne pierderea umezelii. Prin urmare, trebuie să vă lubrifiați în mod regulat coatele cu emolienți și creme hidratante. Dacă acest lucru nu se face, pielea poate deveni aspră și crăpată. Acest lucru se întâmplă mai ales în toamnă și iarnă – de cele mai multe ori o persoană petrece în camere încălzite cu aer foarte uscat. Pielea de pe coate se acoperă cu „umflături de gâscă” uscate și devine grosieră din cauza schimbărilor de temperatură – în perioada de toamnă-iarnă, o persoană părăsește constant o cameră caldă pe stradă, unde este frig, și invers, trece de la frig la cald.

Cum să ai grijă de pielea cotului

Cel mai bun mod de a vă îngriji coatele este cu o cremă universal. Ar trebui aplicat numai pe pielea curățată. În același timp, merită spălat nu cu săpun, ci cu emolienți și creme hidratante. De exemplu, geluri de duș cu o formulă blândă și proprietăți îngrijitoare. Este recomandat să faceți o exfoliere completă a corpului o dată sau de două ori pe săptămână sau să folosiți o perie specială (poate fi umezită cu glicerină) pentru a stimula reînnoirea pielii și a exfolia celulele moarte ale pielii. Este potrivită și o cremă de duș cu mici particule moi de spălare. În timpul curățării sau exfolierii, nu frecați pielea prea tare – sunt suficiente mișcări ușoare de masaj.

Dusul frecvent provoacă, de asemenea, uscăciunea. După curățare sau înot în piscină, este important să nu uitați să folosiți crema. Odată ce pielea este uscată, aplicați un coat emolient și hidratant pe coate. Ar trebui să hrănească și să hidrateze intens chiar și zonele uscate ale pielii. Poate fi aplicat în fiecare zi.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments