[ad_1]
Vacantele de Crăciun și Revelion în străinătate s-au ieftinit cu 25% din cauza pandemiei de coronavirus. Mai în gluma sau mai în serios, romanii care vor să călătorească în străinătate în pragul sărbătorilor de iarnă au primit veștile bune. Agențiile de turism au fost nevoite să se conformeze condițiilor actuale de pandemie, astfel acestea oferă vacante mai ieftine și cu 25%.
Pandemia de Covid-19 a făcut ca vacanțele de Revelion în străinătate să se ieftinească în acest an cu 25% în medie, iar pe turoperatorii mari i-a determinat să le ofere turiștilor pachete care pot fi rezervate cu avans zero și cu rambursarea integrală a banilor în cazul în care, înainte de începerea sejurului, țara respectivă interzice intrarea românilor sau România impune carantină pentru persoanele întoarse din acea țară, potrivit reprezentanței în România a turoperatorului Dertour, unul dintre cei mai mari la nivel mondial.
Vacanţele de Crăciun şi Revelion în străinătate s-au ieftinit cu 25%
În vreme de pandemie, turism de pandemie. Vorbim aici despre un lucru total adevărat, mai exact vacantele romanilor și nu numai s-au schimbat anul acesta din temelii. Spre exemplu, în anii trecuți, rezervările pentru Revelion începeau încă din august, iar „vârful” era în lunile septembrie, octombrie și prima jumătate a lunii noiembrie. Din cauza incertitudinii generate de pandemia de Covid-19, în acest an rezervările pentru Revelion s-au decalat și au început în luna octombrie, pentru că turiștii amână cât pot de mult decizia de a pleca în vacanță, dorind să știe dacă și unde se vă putea călători.
„Turiștii nu mai vor să plătească integral Revelionul cu mult timp înainte, pentru că nu sunt siguri că vor putea pleca. Încep deja să aibă o altă gândire, vor să plece în vacanță, dar vor să fie siguri că își recuperează banii. Atunci, noi le dăm posibilitatea să facă rezervarea fără să dea niciun ban, iar pe 15 noiembrie plătesc 10% din sumă și pe 1 decembrie achită restul de 90%”, a declarat Cosmin Marinof, directorul general al reprezentanței Dertour în România.
Dacă între momentul rezervării și plecarea de Revelion se întâmplă să fie interzisă intrarea în țara respectivă, turistul trebuie să intre în carantină la întoarcerea în România ori se anulează zborul, atunci Dertour îi returnează integral banii. Dacă, în această perioadă, turistul se îmbolnăvește de Covid și nu mai poate pleca sau la testul pe care-l face înainte de plecarea în țările care cer test Covid iese pozitiv, pentru acest lucru există o asigurare care poate fi cumpărată cu 150 de lei și care include și recuperarea banilor pentru îmbolnăvirea înainte plecare, dar și în timpul vacanței.
Efectuarea testului Covid este achitată de turiști, iar cliențîi Dertour beneficiază de un preț preferențial de 285 lei și garantarea rezultatului în 72h în rețelele de clinici medicale Medicover .
Compania a lansat deja chartere pentru Crăciun și Revelion în Turcia și Egipt
Compania a lansat deja chartere pentru Crăciun și Revelion în Antalya (Turcia) și Hurghada (Egipt). Un sejur de cinci nopți în Antalya, de Crăciun sau Revelion, la hoteluri de 4-5 stele all inclusive, costă de la 417 de euro de persoană. O vacanță de șapte nopți în Hurghada, tot la hoteluri de 4-5 stele all inclusive, poate fi achiziționată cu prețuri începând de la 529 de euro.
În Turcia se poate călători fără restricții, dar Egiptul cere test Covid pentru turiști.
„În acest an, pe fondul pandemiei, vacanțele de Revelion în străinătate s-au ieftinit, în medie, cu 25%”, a spus Cosmin Marinof.
Agenția Dertour pregătește pachete de Crăciun și Revelion și în alte destinații, printre care Tanzania – Zanzibar, Maldive, Emiratele Arabe Unite – Dubai.
Anul trecut, destinațiile favorite ale românilor care au plecat în vacanță prin Dertour au fost Thailanda, Dubai, Maldive, Zanzibar, Republica Dominicană, precum și destinații mai apropiate, printre care Bulgaria, Spania, Italia, Egipt și Turcia.
„Până acum, autoritățile ne-au spus că a călători e egal cu răspândirea virusului, dar nu călătoria în sine a transmis virusul, ci lipsa măsurilor în timpul călătoriei și după ce ajungi la destinație, măsuri pe care acum le respectă toți turiștii (mască, spălat pe mâini, distanță). Care e diferența între a trăi într-un oraș din România sau a merge într-o vacanță într-o altă țară (să zicem Grecia, Dubai, Dominicană, Franța, Italia etc)? Măsurile anti Covid (spălat pe mâini, distanţare, masca) le luăm cu noi oriunde. Între timp, însă, IATĂ a anunțat că sunt aceleași șanse între a lua coronavirus din avion și a fi lovit de un fulger”, a conchis Marinof.
[ad_2]