duminică, aprilie 28, 2024
AcasăTurismLocuri frumoase din România. Obiective turistice la care vei dori sa te...

Locuri frumoase din România. Obiective turistice la care vei dori sa te reîntorci

[ad_1]

România este o țară plină de multe de locuri frumoase și lucruri interesante de văzut. Cultura, peisajele uluitoare, monumentele și istoria bine întreținută o fac una dintre destinațiile „de neratat” ale Europei. În țara noastră pot fi regăsite multe contraste, fapt care o face una dintre cele mai bune destinații de călătorie. De asemenea, România este gazda unora dintre cele mai încărcate de istorie locuri din lume, ce abundă de castele medievale, oferind vizitatorilor impresia imersiunii într-un basm. Iată câteva locuri pline de magie din frumoasa noastră țară.

Locuri frumoase din România. Sighișoara

Sighișoara este un oraș transilvănean medieval înconjurat de ziduri, ceea ce îi conferă o aparență mitică. Orașul este bine conservat, majoritatea clădirilor disponibile pentru vizitatori regasindu-se în forma lor inițială. Străzile înguste, castelele înalte și casele colorate merită să fie explorate din nou și din nou. În interiorul orașului se află Turnul cu Ceas, înalt de 64 de metri, care este unul dintre cele mai importante puncte de referință din Sighișoara. Acesta este acolo din 1556 și și-a păstrat încă aspectul original. Plimbându-vă pe străzile pietruite, veți simți ca și cum ați fi într-o poveste, ceea ce face din Sighișoara o destinație de neratat Pentru mulți vizitatori, Sighișoara este populară datorită asocierii sale cu Contele Dracula. Orașul în care s-a născut Vlad Țepeș și care a inspirat personajul fictiv Dracula găzduiește mulți turiști pe tot parcursul anului.

Cu toate acestea, numărul mai mare de vizitatori se înregistrează în timpul festivalului medieval care are loc anual în cetate. Pe lângă faptul că este unul dintre cele mai bune locuri de vizitat în România, Sighișoara este și unul dintre siturile Patrimoniului Mondial UNESCO. Orașul este o mărturie excelentă a culturii și istoriei sașilor transilvăneni care au locuit în zonă în secolul al XII-lea.

Lacul glaciar Bâlea, situat la 2034 m înălțime

Lacul Bâlea este o bijuterie naturală uimitoare și un punct de atracție de neratat al României. Acesta se află la peste 2.000 de metri înălțime, aproape de vârful Munților Făgăraș, cel mai înalt munte din țară. Dacă intenționați să-l vizitați, asigurați-vă că luați ruta Transfăgărășan, astfel încât să puteți admira priveliștea spectaculoasă! Minunatul lac a luat naștere după ce un ghețar a erodat muntele și s-a topit. Cu toate acestea, există și o legendă despre un cioban curajos numit Bâlea, care a luptat cu un urs în munți și l-a învins. Auzind despre curajul său, regele i-a propus ciobanul să fie unul dintre gardienii săi. Bâlea s-a îndrăgostit mai târziu de fiica regelui, dar în ziua nunții lor a apărut o furtună puternică și ambii și-au pierdut viața. În amintirea lor, oamenii au numit lacul „Bâlea”.

Lacul Bâlea și-a păstrat magia până în prezent, făcându-l destinația perfectă pentru drumeții, schi, ciclism și escaladat pe gheață. Aici există multe trasee de drumeție care duc către văi mărețe și munți înalti. Unele drumeții pot dura între 5 și 9 ore în funcție de traseu, oferind vizitatorilor ocazia de a observa peisajele, luând totodată parte la o aventură spectaculoasă. Iarna, lacul devine un paradis pentru schiori, cu una dintre cele mai lungi pârtii din regiune. Schiori din întreaga lume vin să se bucure de senzații tari în frumoasa Românie.

Delta Dunării, Amazonul Europei

Delta României este una dintre cele mai bine conservate din Europa, cu peste 20 de ecosisteme. Delta fluvială adăpostește o varietate de plante și specii de animale pe o suprafață de 5.165 de kilometri pătrați. Rețeaua sa de căi navigabile, care se îndreaptă spre Marea Neagră, găzduiește pești de apă dulce și păsări specifici Deltei Dunării. Peste 300 de specii de păsări și 45 de specii de pești trăiesc în zona lacurilor și a mlaștinilor din Deltă. Acest teritoriu extins face, de asemenea, parte din siturile Patrimoniului Mondial UNESCO, ceea ce îl face o destinație de top pentru iubitorii de natură.

Pe lângă observarea diferitelor specii de animale sălbatice, păsări și pești în habitatul lor natural, vizitatorii se pot bucura și de apusuri de soare deosebite pe malul râului. O plimbare cu barca pe Dunăre în timpul serii oferă apusuri spectaculoase despre care turiștii povestesc cu entuziasm. Această zonă protejată este o alternativă minunată pentru vizitatorii care doresc să descopere România, în afara bisericilor unice și a vârfurilor montane. Delta Dunării este unul dintre cele mai frumoase locuri din România, oferind posibilitatea de a explora una dintre cele mai mari întinderi de natură sălbatică din Europa.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments