duminică, noiembrie 24, 2024
AcasăCulinarSalata medicament care regleaza nivelul de glicemie si hipertensiunea

Salata medicament care regleaza nivelul de glicemie si hipertensiunea

[ad_1]

Hipertensiunea sau tensiunea arterială crescută este o afecţiune frecvenţa în care sângele exercita o presiune exagerată asupra pereţilor arteriali, ceea ce poate duce la complicaţii precum boli cardiace, accidente vasculare cerebrale şi chiar insuficienţă renală. Tensiunea arterială poate fi afectată de mulţi factori, printre care: Cantitatea de apă şi cantitatea de sare din corp.

Sănătatea rinichilor, a sistemului nervos şi a vaselor de sânge. Nivelele de hormoni din corp. De multe ori, valorile tensiunii arteriale se modifica şi cresc odată cu înaintarea în vârstă, din cauză că vasele de sânge devin rigide pe măsură îmbătrânirii. Când acest lucru se întâmplă, tensiunea arterială creşte. Hipertensiunea creşte riscul producerii unui atac cerebral, al unui atac de cord, a insuficientei cardiace, al îmbolnăvirii rinichilor şi a morţii premature.

Hipertensiune arterială primară: simptome. În cele mai multe cazuri, hipertensiunea nu are simptome, ci se determina prin măsurarea tensiunii de către medicul specialist. Pentru că nu exista simptome, oamenii ajung, în unele cazuri, să dezvolte boli de inimă sau rinichi din cauză că nu află la timp că au tensiunea arterială foarte mare.

Simptomele apar abia în cazul hipertensiunii maligne, o formă severă şi periculoasă de hipertensiune. Hipertensiunea malignă se manifesta prin dureri severe de cap, stări de greaţă, voma, stări de confuzie, probleme cu vederea sau sângerări nazale.
Alimentele care va ajuta la reglarea hipertensiunii sunt castraveţii şi usturoiul. Castraveţii sunt plini de apă,fibre,potasiu şi magneziu. Potasiu ajuta la echilibrarea cantităţii de sodiu în celule. Dacă sodiul nu este echilibrat atunci poate duce la arteroscleroza. Pe de altă parte, fibrele reglează tensiunea arterială şi de asemenea, reduc colesterolul prevenind diabetul zaharat de tip 2. Usturoiul crud este utilizat în mod tradiţional pentru a controla tensiunea arterială, colesterolul ridicat, boli de inimă coronariene, infarctul miocardic, reducerea fluxului sanguin datorită îngustării arterelor şi ateroscleroza.

Există dovezi că alicina, compusul activ din usturoi poate folosi acelaşi mecanism ca şi medicamentele asupra tensiunii arteriale, numiţi inhibatori ai ECA pentru scăderea tensiunii arteriale. Se crede că usturoiul previne crearea angiotensiei II, un hormon care ajuta la relaxarea vaselor de sânge. Usturoiul ajuta şi la reducerea colesterolului. Iată reţetă pentru o minunată salata care vă îmbunătăţeşte starea de sănătate. Este recomandată în consumul zilnic!

Ingrediente: 3 căţei de usturoi, 1 castravete, câteva linguriţe de apă, o lingură de oţet de mere, o jumătate de ceapă. Cum se prepară? Curata usturoiul, apoi pisează-l şi amestecă-l împreună cu sarea şi oţetul. Spală castraveţii, taie-i felii, apoi aşază-i într-un castron. Curăţă şi taie mărunt ceapă. Pune usturoiul şi ceapă peste castraveţi şi amesteca bine. La final poţi adăuga puţină apă şi pătrunjel mărunţit. Mai amesteca încă o dată şi salată este gata.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments