vineri, mai 17, 2024
AcasăSocialPerformanță educațională la Liceul Agricol din Miroslava prin proiecte cu finanțare europeană

Performanță educațională la Liceul Agricol din Miroslava prin proiecte cu finanțare europeană

[ad_1]

Liceul Tehnologic Agricol ”Mihail Kogălniceanu” din Miroslava a dat start activităților din cadrul proiectului cu finanțare europeană, ”Studiu de evaluare a oportunităților de învățare la locul de muncă”.

Proiectul în valoare de 2.373.484,25 RON, ce are ca beneficiar direct Liceul Tehnologic Agricol „M. Kogălniceanu” din Miroslava, este finanțat prin  POCU, Axa prioritară 6, având ca obiectiv specific  creșterea participării la programe de învățare la locul de muncă a elevilor și ucenicilor din învățământul secundar și terțiar non-universitar, cu accent pe sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform SNC și din domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI.

Acesta prevede organizarea şi derularea stagiilor de practică pentru 181 de elevi în învățământul ISCED 2-4 și presupune recrutarea, implicarea și menținerea în proiect a grupului-țintă, programarea stagiilor de practică, desfășurarea, monitorizarea și evaluarea rezultatelor obținute de elevi și de partenerii de practică. În prima fază, activitățile proiectulului implică participarea a 60 de elevi și a patru cadre didactice de specialitate.

Elevilor din grupul țintă li se asigură transportul spre locul de desfășurare a stagiilor de practică și li se oferă masă zilnică. După finalizarea stagiilor de practică pentru fiecare elev sau grupuri de elevi în parte, se realizează întâlniri cu reprezentanții întreprinderilor participante la stagiile de practică, prin care să fie validate rezultatele programelor de învățare la locul de muncă.

De asemenea, proiectul își propune să contribuie la dezvoltarea competențelor digitale pentru membrii grupului țintă, precum și activități de furnizare a serviciilor de consiliere și orientare profesională, prin care se promovează soluții menite să dezvolte capacitatea elevilor de a asigura unui echilibru în cadrul activității proprii între aspectele sociale, economice și ecologice, în vederea atingerii dezideratului de dezvoltare durabilă și sustenabilă a comunității locale.

Menținerea grupului țintă se va realiza prin acordarea de burse (1200 RON/ luna) pentru fiecare persoană care a finalizat stagiul de practică, lansarea unui concurs de firme de exercițiu dotat cu 10 premii substanțiale prin organizarea unor workshopuri pentru toți elevii participanți, în locații turistice atractive, care vor da posibilitatea consolidării cunoștințelor teoretice și practice în diverse activități pentru care elevii se pregătesc zi de zi.

În ceea ce privește rezultatele vizate, se estimează că un procent de minim 76% din numărul persoanelor care beneficiază de sprijin, adică cel puțin 138 persoane, își vor  îmbunătăți nivelul de pregătre profesională, ca urmare a sprijinului primit, 39 de elevi vor fi angajați la finalul proiectului, iar 19 vor  urma studii sau cursuri de formare la sfârșitul proiectului.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments