[ad_1]
Negresa de post măsurată cu cana este foarte rapidă și ușor de preparat. Aceasta poate fi gătită la orice eveniment, fiind extrem de gustoasă și aspectuoasă. De asemenea, la final, deasupra prăjiturii se pot presăra fulgi de cocos. Dacă preferați desertul fără glazură puteți pune zahăr pudră.
Pentru zilele de post când doriți să pregătiți ceva dulce, rețeta de negresă poate fi o alegere perfectă. Pe lângă faptul că este gata în doar 50 minute, aceasta este și foarte delicioasă. Alături de ea, puteți servi un pahar de limonadă sau un sirop de căpșuni.
Negresă de post măsurată cu cana, ingrediente
Negresa de post glazurată este o prăjitură la fel de gustoasă și pufoasă ca cea cu lapte. Este un desert ce se prepară din doar câteva ingrediente. Pentru a vă fi mai ușor de măsurat cantitățile veți folosi o cană. Rețeta se gătește dintr-o cană de zahăr, o cană de apă, 4 linguri de gem de vișine sau dulceață, o jumătate de cană ulei, 3 linguri de cacao, 2 căni de făină, o linguriță de praf de copt. De asemenea, în compoziția desertului se mai pot integra stafide, fructe uscate, nuci pisate sau cocos.
Glazura prăjiturii se prepară din 2 linguri de cacao, 6 linguri zahăr pudră, 2 linguri ulei și 2 linguri și jumătate de apă fierbinte. Blatul desertului are o textură perfectă. Acesta nu este nici prea umed, dar nici uscat. Rețeta nu trebuie trecută cu vederea, fiind foarte pufoasă și potrivită pentru postul Crăciunului sau a Paștelui. Mai mult de atât, desertul este potrivit pentru orice eveniment, fiind foarte aspectuos și gustos.
Cum se prepară prăjitura de post
Mai întâi de toate va trebui să preîncălziți cuptorul la 170 de grade, la foc potrivit. Ulterior, se va tapeta o tavă de aproximativ 24 x 24 centimetri cu hârtie de copt sau se poate unge cu ulei sau unt topit. Blatul prăjiturii se va prepara într-un bol mai înalt amestecând uleiul și zahărul. Se va adăuga gemul sau dulceața împreună cu o cană de apă și se mixează până ce compoziția este omogenă. De asemenea, în cazul în care veți alege să puneți dulceață în loc de gem, trebuie să aveți în vedere ca fructele să nu fie prea mari. Făina va fi adăugată treptat pentru a nu se forma cocoloașe, în timp ce amestecați continuu. În loc de praf de copt, se poate utiliza o linguriță de bicarbonat stins cu zeamă de lămâie. Peste compoziție se vor mai adăuga fructele uscate, cacaua și nucile pisate.
La final, aluatul se va turna în tava de copt, se va nivela și se va lăsa la cuptor timp de 30-35 minute. Pentru a verifica dacă este gata se va face testul scobitorii. Glazura prăjiturii se va prepara prin amestecarea zahărului cu uleiul și cacaua, până ce compoziția devine omogenă. Se vor mai adăuga și două linguri de apă fierbinte, apoi se va turna peste prăjitură. Aceasta se va pune cu grijă peste desert și se va nivela, astfel încât să fie uniformă. Negresa va fi lăsată să se răcească, apoi se va lăsa la frigider peste noapte sau pentru 3-4 ore. Ulterior, se va tăia cu grijă și se va servi.
Negresa de post măsurată cu cana are o textură extrem de fină și pufoasă. De asemenea, dacă vă place această rețetă, puteți încerca și negresa ca la mama acasă, o prăjitură tradițională și aromată.
[ad_2]