[ad_1]
Delicioasa zacuscă de vinete cu ardei copți este pregătită de multe gospodine pentru sezonul rece. Acest deliciu este nelipsit din cămară alături de alte bucate alese. Zacusca de vinete este gustoasă, aromată și ușor de făcut. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom încânta papilele gustative cu un preparat culinar savuros și sănătos. Iată rețeta tradițională cu care vei pregăti un adevărat deliciu.
Zacuscă de vinete cu ardei copți, gustoasă și ușor de făcut
Când vine vorba de savuroasa zacuscă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Acest deliciu culinar este ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple din rețeta bunicii, vom obține un preparat culinar desăvârșit. Zacusca de vinete făcută cu ardei copți este gustoasă și sănătoasă, fiind o sursă bogată de vitamine.
Mai mult, acest deliciu își păstrează proprietățile nutritive chiar și pe timpul iernii dacă este conservat în borcane și depozitat la loc uscat și răcoros. Pe lângă savuroasa zacuscă din cămară, gospodinele mai pregătesc pentru iarnă și o mâncare de fasole verde la borcan. Acest deliciu poate fi servit ori de câte ori vrem să ne bucurăm de gustul unui preparat sănătos, gustos și aromat.
De asemenea, pentru sezonul rece ideale sunt murăturile, făcute după rețeta de odinioară a bunicii. Pentru ca murăturile să își păstreze proprietățile și savoarea este important să facem corect saramura.
Zacusca de vinete cu ardei copți este pe placul multora dintre noi, iar dacă ține cont de câteva secrete din rețeta de odinioară, succesul va fi garantat.
Cum să pregătești cea mai bună zacuscă după rețeta tradițională
Pentru gustoasa zacuscă de vinete cu ardei copți vom avea nevoie de 2-3 kg de vinete coapte pe grătar, 1 kg de ardei kapia copți, 200 g de ceapă tocată, 250 ml de ulei de floarea-soarelui, 2 foi de dafin, 1 linguriță de piper măcinat, 2 lingurițe de sare și 500 ml de suc de roșii.
După ce se coc vinetele, se curăță de coajă, se lasă la scurs și se toacă mărunt. Ardeii kapia se curăță la fel și se îndepărtează semințele, iar ceapa se toacă mărunt.
Într-o cratiță se pune uleiul la încins apoi se călește ușor ceapa până când se înmoaie. După aceea, se adaugă ardeii kapia și se mai lasă la foc mic câteva minute. Când legumele încep să clocotească se adaugă vinetele mărunțite. Se amestecă foarte bine toate ingredientele, apoi se adaugă sare și piper după gust.
După ce toate aromele s-au întrepătruns, se pun două foi de dafin, se adaugă sucul de roșii, apoi se amestecă din nou. Zacusca se lasă la fiert la foc mic aproximativ 30 de minute până când scade apa din legume, obținându-se o compoziție închegată. Când este gata, se ia zacusca de pe foc și se scot foile de dafin.
Se pune zacusca fierbinte în borcanele sterilizate anterior, se închid bine capacele și se lasă zacusca la răcit. După aceea, se depozitează borcanele la loc uscat și răcoros. Un deliciu aparte este și zacusca de gogonele, dulce-acrișoară și aromată.
Gustoasa zacuscă de vinete cu ardei copți este pregătită cu grijă de gospodine pentru sezonul de iarnă. Acest deliciu culinar este pe placul multora dintre noi, iar dacă avem în vedere câteva secrete din rețeta tradițională, vom obține cea mai bună zacuscă de casă.
[ad_2]