luni, decembrie 23, 2024
AcasăTurismInsulele Maldive ar putea dispărea până la sfârșitul secolului din cauza schimbărilor...

Insulele Maldive ar putea dispărea până la sfârșitul secolului din cauza schimbărilor climatice: “Suntem cea mai vulnerabilă țară”

[ad_1]

Insulele Maldive ar putea dispărea până la sfârșitul secolului din cauza schimbărilor climatice. Aproximativ 80% din cele 1.190 de insule care alcătuiesc arhipelagul se află la doar un metru deasupra nivelului mării, iar asta le face foarte vulnerabile față de creșterea nivelului apelor. În ultima perioadă, Insulele Maldive au introdus deja mai multe măsuri de a micșora impactul schimbărilor climatice.

Forumul Economic Mondial estimează că aproximativ 80% dintre oameni vor fi afectați de schimbările climatice până în anul 2050.

Insulele Maldive ar putea dispărea până la sfârșitul secolului

Veste tristă pentru un adevărat paradis exotic de vacantă. Speclialistii trag un semnal de alarma și spun că Insulele Maldive ar putea dispărea până la sfârșitul secolului, dacă lumea nu va acționa rapid și coordonat pentru a combate schimbările climatice. Avertismentul vine de la ministrul mediului al acestei țări.

Aminath Shauna a afirmat, într-un interviu acordat CNBC, că dacă deteriorarea mediului va continua în ritmul actual, țara să “nu vă mai fi aici” până în 2.100.

“Schimbările climatice sunt reale și suntem cea mai vulnerabilă țară din lume”, a declarat aceasta.

“Pentru noi, nu există un teren mai înalt… Suntem doar noi, sunt doar insulele noastre și Oceanul”, a mai spus Aminath Shauna.

Forumul Economic Mondial a estimat că 80% din locuitorii planetei vor fi afectați de schimbările climatice până în anul 2050 iar oamenii de știință avertizează că nivelul oceanelor ar putea crește cu până la 1,1 metri până în 2.100.

Dacă aceste predicții se vor adeveri, arhipelagul din sudul Asiei, faimos că destinație turistică exotică, ar putea fi printre cele mai sever afectate locuri de pe întreaga planetă.

Astăzi, aproximativ 80% din cele 1.190 de insule care alcătuiesc arhipelagul se află la doar un metru deasupra nivelului mării, iar asta le face foarte vulnerabile față de creșterea nivelului apelor. Deja 90% din insule au raportat inundații, 97% eroziuni ale țărmului și 64% eroziuni în serie, a declarat ministrul.

„Veniturile, hrana și supraviețuirea noastră depind de felul în care abordăm astăzi aceste vulnerabilități. Viitorul țării noastre, al poporului nostru și al culturii noastre, toate depind de acțiunile noastre de astăzi”, avertizează Aminath Shauna.

Insuele Maldive au introdus deja mai multe măsuri adaptive pentru a minimaliza impactul schimbărilor climatice. Țara dorește să devină “un lider mondial în eforturile de combatere și atenuare” a impactului schimbărilor climatice.

“Vrem să fim în fruntea eforturilor și să spunem că dacă Maldivele o pot face, întreaga lume o poate face”, a afirmat Aminath Shauna.

Insulele Maldive, un adevărat paradis pentru turiști

Insulele Maldive formează un paradis tropical al turiștilor, amplasat în mijlocul Oceanului Indian și format din nu mai puțin de 1.190 insule de coral, răspândite pe o suprafață de 90.000 kmp. Dintre acestea, 250 insule sunt locuite.

Maldive reprezintă astăzi o Republică, după ce în 1558 a intrat în stăpânirea Portugaliei, în 1654 a Olandei, în 1887 a devenit protectorat britanic, iar în 1965 și-a casigat independența.

Tradiția, istoria și particularitățile geogafice au făcut din Maldive unul dintre cele mai interesante atracții turistice de pe glob. An de an, zeci de mii de turiști aleg să petreacă o vacanță de vis in acest paradis exotic.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments