[ad_1]
Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu o mâncare gustoasă și sănătoasă, putem face o fasole bătută cu ceapă. Această mâncare tradițională ne va aminti de rețetele gustoase ale bunicii. Fasolea bătută cu ceapă merge servită cu câteva felii de pâine de casă crocantă și aromată. Iată rețeta simplă, pas cu pas.
Fasole bătută cu ceapă
Când vine vorba de mâncărurile cu fasole, doamnele pricepute în bucătărie se întrec în tot felul de rețete și trucuri culinare. De la ciorba gustoasă de fasole până la fasolele scăzute cu afumnătură sau la salata de fasole cu ceapă și șuncă, toate sunt gustoase, sănătoase și sățioase.
La fel de bună este și fasolea bătută cu ceapă. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Fasolea bătută merge servită la mesele de sărbătoare în familie, dar este ideală și în zilele de post alături de alte preparate ușoare și sănătoase.
Cei care adoră mâncărurile tradiționale, făcute după rețeta bunicii, pot pregăti o fasole la ceaun cu afumătură. Rețeta este simplă și poate fi adaptată după gust și preferințe. Fasolea bătută cu ceapă este delicioasă și merge servită simplă sau alături de alte preparate culinare savuroase. Ciorba de fasole în pâine este un adevărat deliciu. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Dacă folosim ingrediente alese cu grijă și o pâine rotundă crocantă și gustoasă drept bol în care vom pune ciorba, cu siguranță îi vom cuceri pe toți cei de la masă. Gustoasa ciorbă de fasole în pâine este un preparat tradițional făcut ca în vremea de odinioară. Atunci când vrem să aducem la masă aromele bucatelor făcute după rețetele bunicii, putem face o delicioasă ciorbă de fasole în pâine.
Cum să pregătești rapid o mâncare gustoasă și sănătoasă
Pentru câteva porții de fasole bătută cu ceapă vom avea nevoie de 300 g de fasole boabe, 1 morcov, 2 cepe, 2 căței de usturoi, 2 linguri de pastă de roșii, 3 linguri de ulei de floarea soarelui, sare și piper după gust, 1 foaie de dafin.
Mai întâi se alege fasolea boabe și se spală în mai multe ape. Se lasă la înmuiat măcar 4 ore fasolea în apă. După câteva ore se pune fasolea la fiert. Se schimb apa de trei ori apoi se pune fasolea la fiet în apă curată.
Se adaugă morcovul curățat și tăiat rondele apoi se pune 1 foaie de dafin. Se fierbe fasolea până se înmoaie foarte bine, iar boabele se strivesc ușor. Când sunt gata, se scurge apa în care au fiert fasolele și se păstrează o cană din zeamă.
Fasolele fierte se pun la blender împreună cu morcovul și usturoiul. Se subțiază compoziția cu zeama pentru a obține o pastă fină și cremoasă. Se potrivește gustul cu sare și piper.
Ceapa se taie feliuțe și se pune la călit într-o tigaie cu un pic de ulei încins. Se pune și pasta de roșii și se lasă totul la foc mic timp de 2 minute. Amestecul de ceapă și bulion se pune peste fasolea bătută.
Fasolea bătută merge servită cu câteva felii de pâine de casă gustoasă și pufoasă. Rețeta acestui preparat culinar este simplă și poate fi adaptată după gust și preferințe
[ad_2]