vineri, decembrie 27, 2024
AcasăTurismAccidentele aviatice fatale au crescut în 2020, în ciuda lipsei zborurilor cauzate...

Accidentele aviatice fatale au crescut în 2020, în ciuda lipsei zborurilor cauzate de pandemie

[ad_1]

Chiar dacă în anul 2020, majoritatea zborurilor comerciale au fost suspendate din cauza restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus, numărul pasagerilor decedaţi în accidente aviatice a crescut. În 2020 au fost 40 de accidente aviatice, dintre care cinci au fost fatale, rezultând 299 de persoane decedate, arata un studiu al unei companii de consultanţă aviatică.

În anul 2019, totalul celor care nu au supravieţuit în urma unui astfel de accident a fost de 257 de oameni, în opt întâmplări fatale din 86 de accidente

Accidentele aviatice fatale au crescut în 2020

Numărul pasagerilor decedaţi în accidente aviatice a crescut în 2020, în ciuda pauzei în transporturi, impuse de pandemie, conform Euronews.

Potrivit unei companii de consultanţă aviatică, au fost 40 de accidente aeriene în 2020, dintre care cinci au fost fatale, rezultând 299 de persoane decedate. În 2019, totalul celor care nu au supravieţuit în urma unui astfel de accident a fost de 257 de oameni, în opt întâmplări fatale din 86 de accidente.

Creşterea numărului persoanelor decedate vine pe fondul unei scăderi de până la 42% a zborurilor comerciale în 2020, din cauza pandemiei.

În plus, la nivel general, rata accidentelor fatale pentru avioanele comerciale mari este 0,27 la un milion de zboruri sau un singur accident grav la 3,7 milioane de zboruri, un nivel similar cu media ultimilor 10 ani.

Aproximativ 60% din decese sunt atribuite unui singur eveniment: prăbuşirea avionului ucrainean în Iran, în ianuarie 2020, în care au murit 176 de pasageri, alături de personalul de zbor. Deşi Iranul a negat acuzaţiile de implicare în cadrul doborârii avionului, a recunoscut, în cele din urmă, că aeronava a fost confundată cu o rachetă a inamicului.

Acestuia i se adăugă prăbuşirea avionului din Pakistan, în luna mai a anului 2020, în care au murit 98 de oameni, dar şi cea din India, în august 2020, când 21 de oameni şi-au pierdut viaţa.

Companiile de consultanţă în domeniu avertizează că lipsa zborurilor poate duce şi la lipsa antrenamentului de zbor a piloţilor, prin urmare, la scăderea performanţei. Este necesară menţinerea unui training al personalului de zbor.

2017, ”cel mai sigur” an din punct de vedere al accidentelor aviatice

Cu toate acestea, în ultimele două decenii, decesele în urma accidentelor de aviaţie au scăzut în mod semnificativ, în pofida creşterii numărului curselor aeriene. De exemplu, în anul 2005 au fost înregistrate 1.015 de decese la nivel mondial. În 2017, zborurile de pasageri au înregistrat cel mai sigur sigur an din istoria consemnată la nivel mondial, cu doar 2 accidente mortale în care au fost implicate aeronave turbo-propulsoare regionale şi în care şi-au pierdut viaţa 13 persoane, dar niciun accident mortal în care să fie implicate avioane comerciale de mari dimensiuni.

Aceste cifre nu au luat în calcul accidentele ce au implicat zboruri militare, de instruire, private, cargo şi elicoptere.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments