miercuri, ianuarie 22, 2025
AcasăNationalAdrian Streinu Cercel nu este de acord cu închiderea Capitalei. Ce spune...

Adrian Streinu Cercel nu este de acord cu închiderea Capitalei. Ce spune medicul

[ad_1]

Adrian Streinu Cercel nu este de acord cu închiderea Capitalei. Medicul, împreună cu Alexandru Rafila, a tras un semnal de alarmă pentru români. Mesajul celor doi este de a nu ingnora metodele impuse de autorități. Totodată, cei doi au vorbit și despre cauzele pandemiei în România.

Adrian Streinu Cercel  cere persoanelor confirmate pozitiv cu COVID-19 să stea în izolare la domiciliu.

Adrian Streinu Cercel nu este de acord cu închiderea Capitalei

Adrian Streinu Cercel a făcut un anunț către români să nu ignore măsurile de prevenție impuse de autorități, iar persoanele confirmate pozitiv cu COVID-19 să stea în izolare la domiciliu. Mai mult decât atât, profesorul împreună cu Rafila spun că nu resursele materiale sunt de vină pentru rezolvarea pandemiei din România, ci sunt de vină resursele umane isuficiente care nu se găsesc în unitățile spitalicești din România.

„Încercăm să găsim soluții pentru gestionarea unei situații, în loc să luăm măsurile într-un moment în care cifrele nu sunt atât de îngrijorătoare și putem face acțiuni care să prevină creșterea. Lipsa de capacitate la nivelul Direcțiilor de Sănătate Publică, cred că putea fi suplinită din vară” , a spus Alexandra Rafila.

Totodată, Streinu Cercel nu este de acord cu închiderea Capitalei.  „De la o persoană infectată, în decurs de 4 zile, mai sunt cel puțîn alte 3 persoane infectate. Dar pentru asta nu cred că trebuie să închidem orașe sau Capitala” , a declarat Adrian Streinu Cercel.

Nu mai sunt locuri pentru pacienții infectați cu COVID-19 la Terapie Intensivă

Daca un pacient infectat cu noul coronavirus nu respectă regulile impuse de autorități, există posibilitatea să infecteze în jur de 50 de persoane în maxim două săptămâni.

Adrian Streinu-Cercel a declarat că o persoană infectată contaminează alte 50 de persoane în timpul a 12 zile.

„De la o persoană infectată, în decurs de 4 zile, mai sunt cel puțîn alte 3 persoane infectate. Dar pentru asta nu cred că trebuie să închidem orașe sau Capitala”, a declarat Adrian Streinu-Cercel.

Medicul a adăugat faptul că mai mulți medici au început un curs de formare pentru a putea asista pacienții.

„Au început cursurile de săptămâna trecută, ele se vor ține în continuare, astfel încât, la sfârșitul acestui ciclu de formare, alți medici care nu sunt infecționiști să poată asista pacienții. Dacă lumea vă purta tot timpul mască, din momentul în care pleacă pe ușă și se întoarce acasă, lucrul acesta vă conduce la o scădere importantă a numărului de cazuri”, a adăugat și Streinu-Cercel.

Reamintim că, în București și în alte județe nu mai sunt locuri în unitățile spitalicești la Terapie Intensivă pentru bolnavii care sunt în stare gravă infectați cu coronavirus. În prezent, pe teritoriul României au fost confirmate 180.388 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, iar 5.872 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Alexandru Rafila: Degeaba alocăm locuri la Terapie Intensivă dacă nu avem resursa umană“

Reprezentantul României la OMS este de părere că nu resursele materiale sunt cele care pun bețe în roate unei bune gestionări a pandemiei. În viziunea lui Alexandru Rafila, problema este resursa umană insuficientă.

„Noi avem alocate, teoretic, puțin peste 1.000 de paturi de Terapie Intensivă pentru infecția cu coronavirus și mai avem probabil vreo 2.000 de paturi pentru alte patologii. Degeaba alocăm dacă nu există resursă umană”, a mai delcarat Alexandru Rafila.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments