sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăCulinarAluat dospit pentru plăcintă. Cum să pregătești un aluat fraged și pufos

Aluat dospit pentru plăcintă. Cum să pregătești un aluat fraged și pufos

[ad_1]

Tot mai multe gospodine vor să afle cum pot pregăti un aluat dospit pentru plăcintă. Dacă vrem să facem niște plăcinte aromate și gustoase, trebuie să ținem cont de câteva trucuri simple pentru un preparat reușit. Iată cum să pregătești un aluat fraged și pufos.

Aluat dospit pentru plăcintă

Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu niște plăcinte savuroase, trebuie să facem mai întâi un aluat dospit fraged, aromat și pufos. Pentru asta avem nevoie de câteva ingrediente simple și de rețeta bunicii, iar succesul culinar va fi garantat. Plăcintele de casă făcute cu brânză sunt delicioase și readuc la masă aromele din vremea copilăriei.

La mesele de sărbătoare, putem pregăti un cozonac pufos ca la mama acasă, cu un aluat fraged și aerat. De asemenea, pentru a obține un desert tradițional irezistibil este important să știm cum să facem mai întâi umplutura de cozonac. Când vine vorba de umplutură, gospodinele se întrec în tot felul de rețete adaptate după preferințe.

Aluatul pentru plăcinte trebuie să fie pufos, să aibă o aromă aparte, iar la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu. Aluatul fraged cu ulei este perfect pentru a obține niște fursecuri delicioase, un cozonac savuros sau niște plăcinte gustoase și pufoase.

Trucuri simple pentru un aluat perfect

Atunci când vrem să facem niște plăcinte delicioase, trebuie să pregătim mai întâi un aluat dospit. Pentru aluatul fraged vom avea nevoie de 500 g de făină, 300 ml de lapte cald, 50 g de zahăr vanilat, suc de portocale, 25 de g de drojdie proaspătă și 50 g de unt. Pentru umplutură vom folosi 4 mere, 1 linguriță de scorțișoară, 1 cubuleț de unt, 1 pliculeț de zahăr vanilat, iar pentru decor vom avea nevoie de zahăr pudră.

Ingredientele pentru aluatul de plăcintă se pun într-un bol mare și se amestecă foarte bine până când se omogenizează, apoi se începe frământarea până când obținem un aluat elastic și nelipicios. Când este gata, se lasă aluatul la dospit timp de două ore la loc călduros până când acesta își dublează volumul.

Între timp, se taie merele în cubulețe, apoi se amestecă împreună cu scorțișoara și zahăr vanilat. După aceea se pun la călit ușor într-o tigaie în care adăugăm untul. Se amestecă merele și se lasă la foc mic până când se călesc ușor. După aceea, se iau merele de pe foc și se lasă la răcit.

Între timp pregătim tava în care vom coace plăcinta cu mere. Aceasta se tapetează cu hârtie de copt și se unge cu unt. Se împarte aluatul în două bucăți egale și se întind foarte bine. Prima foaie de aluat se pune în tavă apoi se toarnă umplutura de mere și se uniformizează. Se pune a doua foaie de aluat, apoi se unge cu un ou bătut pentru a obține la final o plăcintă crocantă.

Se pune plăcinta cu mere la cuptor și se poate verifica dacă este gata aplicând testul cu scobitoarea. Când este gata, se scoate plăcinta de la cuptor și se lasă la răcit, apoi se pudrează cu zahăr vanilat. Cu siguranță vom obține o plăcintă gustoasă, pufoasă și aromată.

Dacă vrem să pregătim acasă o plăcintă cu mere irezistibilă trebuie să facem mai întâi un aluat fraged și pufos. Astfel, la final ne vom încânta papilele gusttive cu un desert delicios, pe placul tuturor celor de la masă.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments