Apa de orez pentru ten, secretul gheișelor. Află cum o prepari și ce beneficii are

448


Un secret al femeilor din cultura asiatică este apa de orez pentru ten. Acestea se folosesc de nutrienții boabelor de orez pentru a avea o piele hidratată și un păr lucios. De asemenea, aceasta are multiple proprietăți calmante iar acest fapt reprezintă un remediu eficient înmpotriva iritațiilor pielii. Află cât este de simplu să îți prepari propria rețetă minune acasă  și cum o poți folosi.

Apa de orez, beneficii pentru ten

Beneficiile acestea vin de la faptul că orezul conține în compoziția sa un complex de vitamine benefice pielii, cum sunt vitaminele B1, C sau E. Pe lângă acestea, mai reprezintă și o sursă bogată în minerale. Motivul pentru care apa rezultată în urma hidratării orezului este atât de folosită printre gheișe este că aceasta are în compoziția sa 16% proteine care stau la baza celulelor pielii.

Care sunt beneficiile acesteia

Dacă alegi să apelezi la acest mic truc, trebuie să știi că sunt 3 modalități prin care poți să extragi toți nutrienții necesari din orez. Toate trei sunt ușor de pregătit acasă și le poți depozita la frigider pentru mai multe zile.

Prin înmuiere

Dacă alegi să prepari orezul în acest fel, trebuie să știi că ai nevoie pentru început să treci pe sub un jet de apă rece cantitatea aleasă de orez, până când începe să curgă apă limpede. Următorul pas este să pui orezul curat într-un bol, iar peste el să torni o cană de apă rece. Lași totul de-oparte și revii la el peste 30 de minute.

După ce s-a scurs timpul, începi să amesteci ușor cu mâinile conținutul. Acum poți să strecori apa și să o depozitezi într-un recipient etanș . Apa de orez pentru ten poate fi lăsată la frigider pentru maxim o săptămână.

În momentul în care te hotărăști să îl folosești, trebuie doar să te folosești de o dischetă demachiantă și să o întinzi pe piele. Lăsați-l să acționeze pentru 30 de minute iar apoi puteți clăti cu apă călduță.

Prin fermentare

În cazul în care apelați la această metodă, trebuie doar să depozitați cantitatea de orez dorită într-un bol cu apă rece și să le lăsați pentru două zile. Acest proces influențează o fermentare naturală a orezului și reprezintă o soluție mai benefică. După ce s-a scurs timpul de așteptare puteți depozita apa într-un recipient, de preferat din sticlă și o puteți depozita la frigider.

Modul de aplicare este la fel ca și în cazul celui lăsat la înmuiat, însă acesta trebuie diluat înainte cu o lingură de apă normală. Acest lucru se datorează faptului că, obținută în acest mod, apa are o concentrație mai mare față de celelalte. Tot ce mai aveți de făcut este să o aplicați  pe o dischetă demachiantă și să o întindeți pe față.

Prin fierbere

Mai puteți apela și la varianta prin care alegeți să fierbeți orezul. Această metodă a apei de orez pentru ten seamănă foarte mult cu pregătirea orezului în scop alimentar. Doar puneți orezul în apă la fiert și procedați la fel cu depozitarea acestuia ca în exemplele de mai sus.


Sursa: bzi.ro