joi, ianuarie 2, 2025
AcasăCulinarArdei copți cu smântână. Rețeta bunicii pentru un preparat de toamnă gustos...

Ardei copți cu smântână. Rețeta bunicii pentru un preparat de toamnă gustos și aromat

[ad_1]

Multe gospodine pregătesc pentru sezonul rece niște ardei copți cu smântână. Aceștia merg serviți cu multe mâncăruri savuroase. Ardeii copți au un gust aparte, iar dacă îi pregătim cu smântână, vor fi un adevărat deliicu. Iată rețeta bunicii pentru un preparat de toamnă gustos și aromat.

Ardei copți cu smântână

Când vine vorba de preparatele gustoase de toamnă, nelipsite din cămară, doamnele se întrec în tot felul de rețete gustoase și aromate. Nelipsiți sunt ardeii copți cu smântână, crocanți, zemoși și delicioși.

Ardeii copți cu smântână pot fi păstrați la borcan pentru iarnă, dar la fel de bine pot fi pregătiți și serviți la orice masă alături de alte bucate alese. Pentru a menține savoarea ardeilor copți mai mult timp, trebuie să ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari.

Pe lângă acest deliciu, putem pune în cămară la borcan și o salată de gogonele. Nelipsite sunt și preparatele cu ciuperci. De exemplu, o tocană sau o zacuscă de ciuperci crăițe îi va cuceri, cu siguranță, pe toți cei de la masă.

Ardeii copți făcuți cu smântână sunt savuroși și merg perfect cu niște mâncăruri tradiționale făcute după rețeta de odinioară a bunicii.

Rețeta cu care vei pregăti un adevărat deliciu de toamnă

Pentru gustoșii ardei copți cu smântână vom avea nevoie de 10 ardei capia, 500 ml de smântână, 1 ceapă, 3 căței de usturoi, 1 legătură de mărar, 1 legătură de pătrunjel, 2 linguri de ulei, sare și piper după gust.

Mai întâi se spală ardeii, se lasă la scurs apoi se pun într-o tavă întinsă tapetată cu hârtie de copt. Se coc ardeii timp de 30 de minute la foc puternic. După ce s-au copt și au căpătat o textură fragedă și suculentă, se presară sare și se acoperă tava cu folie. După 20 de minute se curăță de pieliță, semințe și cotoare. Se pun ardeii într-un castron și se lasă la odihnit.

Între timp se pune ceapa la călit într-o tigaie cu ulei încins. Se mai pune un praf de sare, iar când ceapa a căpătat o textură moale și o culoare ușor maronie, se pun ardeii tăiați felii și se mai pune un pic de sare. Se lasă ardeii să fiarbă la foc mic timp de 5 minute. După aceea se toarnă smântâna, se pune usturoiul tocat și se mai lasă să dea câteva clocote. Verdeața se pune la final pentru a oferi ardeilor copți un plus de savoare.

Ardeii copți cu smântână sunt savuroși, se fac rapid și pot fi păstrați foarte bine la borcan pentru iarnă. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat. Pe lângă delicioșii ardei copți, nelipsită din cămară este zacusca. Făcută cu vinete, ardei, dovlecei sau fasole, zacusca este vedeta sezonului de toamnă și iarnă, iar rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe.

La fel de bine putem să pregătim pentru cei dragi și niște mâncăruri cu ciuperci. De exemplu, tocana de ghebe de toamnă pusă la borcan îi va cuceri pe toți cei de la masă. Mâncărurile de toamnă au o savoare aparte și sunt pregătite cu grijă de către toate gospodinele pricepute în bucătărie.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments