marți, aprilie 30, 2024
AcasăCulinarArdei umpluți țărănești. Secrete culinare din rețeta bunicii

Ardei umpluți țărănești. Secrete culinare din rețeta bunicii

[ad_1]

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti niște ardei umpluți țărănești. Aceștia sunt savuroși și merg de minune la mesele festive alături de alte bucate alese. Ardeii umpluți cu carne tocată de porc și vită au un gust aparte și se fac cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Ardeii umpluți țărănești serviți cu mămăliguță și smântână nu trebuie să lipsească în zi de sărbătoare. Iată câteva secrete culinare din rețeta bunicii.

Ardei umpluți țărănești

Dacă vrem să pregătim o mâncare delicioasă, sățioasă și aromată, putem face niște ardei umpluți țărănești. Aceștia nu trebuie să lipsească de la mesele de sărbătoare în familie alături de alte bucate alese.

Ardeii umpluți țărănești se fac cu carne tocată de vită și porc și se servesc cu pâine de casă sau cu mămăliguță, smântână și ardei iute. Ardeii umpluți pot fi făcuți și cu carne de pui sau cu ciuperci și soia, perfecți în zilele de post.

Pentru iubitorii de mâncăruri tradiționale, putem face și o tochitură moldovenească cu mămăliguță și brânză. Rețeta este simplă și poate fi adaptată după gust și preferințe. Pentru delicioasa tochitură moldovenească vom avea nevoie de 700 g de carne de porc, 300 g de cârnați afumați, 2 linguri de untură, 1 lingură de ulei, 250 ml de apă, 200 ml de vin alb, 4 căței de usturoi, 1 lingură de bulion, 250 ml de suc de roșii, 1 crenguță de cimbru, 2 foi de dafin, pătrunjel verde, sare, piper, boia de ardei, iar pentru servit tochitura vom avea nevoie de mămăliguță, ouă ochiuri și brânză sărată. La fel de bine, putem face și o varză călită cu cârnați afumați. Rețeta îi va cuceri cu siguranță pe toți cei de la masă.

Ardeii umpluți țărănețti sunt delicioși, se fac rapid, iar dacă ținem cotn de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.

Rețeta bunicii pentru o mâncare tradițională delicioasă

Dacă vrem să facem niște ardei umpluți țărănești vom avea nevoie de 10 ardei, 500 g de carne tocată de porc și vită, 150 g de orez, 3 cepe, 1 ou, bulion, sare, piper, cimbru, mărar, pătrunjel.

Mai întâi se spală ardeii, se taie cotorul și se curăță apoi se îndepărtează semințele. Se lasă ardeii la scurs apoi se pregătește umplutura. Într-un vas mare se amestecă bine carnea tocată cu oul, orezul și cele două cepe care au fost călite cu bulionul, într-o tigaie cu ulei încins.

Se potrivește gustul cu sare și piper apoi se adaugă verdeața tocată mărunt. În umplutură se mai adaugă și 50 g de bulion apoi se omogenizează compoziția foarte bine. Umplem ardeii cu carnea apoi punem capacele. Se așază ardeii într-o cratiță și se pune apă fierbinte cât să acopere ardeii.

Se pune oala la fiert la foc mic și se lasă până când ardeii sunt gata. Se face un sos din 3 linguri de bulion, un pic de sare și piper. Se toarnă sosul în oala cu ardei pentru a le oferi o aromă aparte. Când sunt gata, se iau ardeii de pe foc, se lasă la răcit și se pregătește o mămăliguță. Se servesc ardeii cu smântână, ardei iute și mămăligă.

Ardeii umpluți țărănești nu trebuie să lipsească de la mesele de sărbătoare în familie. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments