duminică, mai 12, 2024
AcasăCulinarAripioare crocante la cuptor cu sos de usturoi. Un preparat fraged și...

Aripioare crocante la cuptor cu sos de usturoi. Un preparat fraged și gustos

[ad_1]

Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu o mâncare delicioasă, ideale sunt niște aripioare crocante la cuptor cu sos de usturoi. Acestea se fac rapid, cu doar câtecva ingrediente, iar la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu. Iată rețeta cu care vei obține un preparat fraged și gustos.

Aripioare crocante la cuptor cu sos de usturoi

Când vine vorba de rețetele cu mâncăruri de pui, gospodinele pricepute în bucătărie se întrec în tot felul de trucuri culinare. Pe placul multora dintre noi sunt niște aripioare crocante la cuptor cu sos de usturoi. Acestea se fac rapid, iar dacă adăugăm câteva arome inedite, la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu.

Pentru câteva porții de aripioare de pui la cuptor avem nevoie de câteva ingrediente și de un strop de imaginație, iar rezultatul va fi pe măsura așteptărilor. Pe lângă acest preparat savuros, putem găti pentru cei dragi și o tocăniță de ciuperci cu smântână. Aceasta este aromată, sănătoasă și sățioasă.

Pentru iubitorii de mâncăruri tradiționale făcute după rețeta bunicii ideală este o saramură de pui. Aceasta este perfectă la mesele de sărbătoare alături de alte bucate alese. Saramura de pui se servește cu câteva felii de pâine de casă sau cu mămăliguță.

Aripioarele crocante la cuptor cu sos de usturoi sunt perfecte pentru orice masă și merg de minune cu niște castraveți murați sau cu o salată asortată.

Cum să pregătești acasă un preparat savuros

Dacă vrem să pregătim acasă câteva porții de aripioare de pui crocante cu sos de usturoi, vom avea nevoie de 2 kg de aripioare de pui, 1 linguriță de boia, 2 lingurițe de usturoi granulat, 1 linguriță de praf de copt, jumătate de linguriță de piper negru măcinat și 1 linguriță de sare.

Mai întâi se pregătesc aripioarele de pui. Carnea se spală, se curăță și se taie vârful aripioarelor. După aceea se pregătește într-un bol un amestec format din praful de copt, usturoiul granulat, piperul măcinat, sarea și boiaua. Compoziția obținută se  toarnă peste aripioare într-o tavă și se acoperă cu folie alimentară pentru ca toate aromele să se întrepătrundă, iar carnea să capete o savoare deosebită.

După aceea se pun aripioarele condimentate la cuptor și se lasă până când devin crocante și capătă o culoare ușor maronie. Când sunt gata, se scot aripioarele din cuptor, se lasă la răcit apoi se servesc împreună cu sos de usturoi, mămăliguță sau pâine de casă pufoasă.

Aripioarele crocante cu sos de usturoi sunt delicioase, ușor de pregătit și ideale de servit la mesele festive alături de alte bucate alese. Pentru iubitorii de mâncăruri rafinate cu carne de pui, putem pregăti un escalop de pui cu ciuperci. Acest preparat culinar are un aspect deosebit, o textură și o aromă aparte. Aripioarele de pui sunt alegerea perfectă la orice masă și pot fi pregătite la cuptor sau la tigaie și merg servite de minune alături de diferite sosuri și salate asortate cu legume. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe și gusturi.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments