Autoritățile din Satu Mare au interzis localnicilor să iasă cu animalele de companie pe străzi în timpul zilei din cauza caniculei

149


Locuitorii din Satu Mare au interzis de la autorităţile locale să plimbe animalele de companie pe parcursul zile din cauza caniculei. Aceştia nu vor avea voie nici să le lase în maşini, mișcate cu scopul de fi hrănite sau puse la muncă. Măsurile au fost impuse de Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Satu Mare și se aplică tuturor animalelor, zilnic, în intervalul orar 11.00-19.00.

Confrom deciziei luate de către oamenii legii se interzice transportul şi plimbarea de agrement ale animalelor, iar din cazua caniculei se interzice mişcarea animalelor în scopul hrănirii acestora pe păşune și orice activitate fizică grea ce le poate produce stres, informează Mediafax.

Totodată cetăţenilor le este interzisă şi închiderea animalelor de compani eindiferent de specie, în autovehiculele proprietate personală, chiar şi pentru perioade de timp extrem de scurte. Pe tot parcursul perioade de canicula proprietarii vor trebui să le ofere animalelor apa şi hrană. Podelele și animalele vor fi udate frecvent, iar spațiile vor fi ventilate, mai scrie în comunicatul DSVSA Satu Mare. Angajații Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Satu – Mare vor organiza împreuna cu reprezentanţii MAI, ai Jandarmeriei și ai Poliției de Frontieră.

România este grav lovită de un val de caldură

Joi, 24 iunie, Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a precizat la Antena 3 că stațiile meteorologice din vestul și sud-vestul țării au înregistrat cele mai ridicate temperaturi de când se fac măsurători.

Directorul ANM a anunțat că la 39 de staţii meteorologice s-au înregistrat cele mai ridicate valori în partea de vest, sud-vest a ţării. Cea mai mare valoare a temperaturii resimţită astăzi a fost de 45 de grade la Moldova Veche.

„Spuneam că e posibil să înregistrăm pe parcursul zilei de azi recorduri pentru cea mai călduroasă zi de 24 iunie. Iată, s-a confirmat, am primit acum informaţiile şi putem să le facem cunoscute. La 39 de staţii meteorologice s-au înregistrat cele mai ridicate valori în partea de vest, sud-vest a ţării. Cea mai mare valoare a temperaturii resimţita azi, 45 de grade Celsius, am avut-o la Moldova Veche (Caraș-Severin, n.red.)”, a spus directorul Administrației Naționale de Meteorologie.

În urma caniculei un bărbat şi-a pierdut viaţa

Medicii ieşeni au fost direcţionaţi de urgenţă să intervină în cazul a doi bărbaţi ce aveau temperatură ridicată. Conform prof. dr. Diana Cimpoeșu, şefa UPU SMURD Iaşi, a transmis că primul caz, un pacient în vârstă de aproximativ 50 de ani, a fost găsit pe strada Buridava, inconştient.

S-a deplasat un echipaj de prim ajutor de tip D2. Bărbatul a fost mobilizat pe targă şi a intrat în stop cardio respirator – asistola. S-a solicitat un echipaj cu medic care a continuat manevrele de resuscitare. Pacientul avea temperatură de 42 grade Celsius.

„ROSC la aproximativ 12 minute FIA cu AV rapidă”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu, şefa UPU SMURD Iaşi

Coordonatoarea Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iaşi, Diana Cimpoeșu, a transmis că bărbatul a fost transportat la UPU, fiind instabil hemodinamic cu dublu suport. A intrat în stop cardio respirator în repetate rânduri. Din nefericire, s-a declarat decesul la ora 03.12.

„Posibil hipertermie, se va vedea la medicină legală”, a mai spus medicul ieşean.


Sursa: bzi.ro