miercuri, decembrie 25, 2024
AcasăMondenBeneficiile unui mic dejun sănătos. Află ce trebuie să mănânci la începutul...

Beneficiile unui mic dejun sănătos. Află ce trebuie să mănânci la începutul zilei

[ad_1]

Un mic dejun sănătos ajută la îmbunătățirea memoriei, a capacității de concentrare și fortifică sistemul imunitar. Substanțele nutritive din alimentele pe care ar trebui sa le consumăm la micul-dejun ne ajută să menținem frumusețea părului și elasticitatea pielii. De aceea, este recomandat să consumăm fructe proaspete, legume sau cereale integrale.

Pentru o alimentație sănătoasă, nutriționiștii ne sfătuiesc să evităm alimentele procesate și produsele care au o cantitate mare de zahăr, ca gogoșile, cerealele cu ciocolată sau clătitele . Printre altele, alegerile nesănătoase în materie de mic-dejun pot distruge silueta. Un exemplu de stil de viață sănătos este cel vegan.

Beneficiile unui mic dejun sănătos

Un mic dejun sănătos susține sistemul nervos. Deoarece este cea mai importantă masă a zilei, ceea ce mâncăm joacă un rol esențial în menținerea sănătății. Nutrienții pe care-i asigură hrana de dimineață sunt esențiali pentru stimularea memoriei și a capacității de concentrare. Micul dejun este important și pentru menținerea sănătății, în special a sistemului gastro-intestinal.

O dietă sănătoasă și echilibrată este compusă din proteine, lactate, cereale integrale, fructe, legume, dar și grăsimi bune. Masa de dimineata trebuie sa fie cea mai bogata din zi si asta pentru ca indiferent ce ar contine, alimentele vor fi digerate pana seara.

În dietele de slăbit este ideal ca micul dejun să fie consumat la maxim o oră după ce ne trezim. De asemenea, cu cât avem mai multe gustări pe zi, cu atât metabolismul va fi ținut în priză.

Rețete simple pentru o alimentație sănătoasă

Majoritatea nutriționistilor recomandă inceperea zilei cu apă plată sau cu apa plata cu lămâie băută pe stomacul gol., în timp ce alții preferă cafeaua sau ceaiul verde. Și în ceea ce privește ora la care trebuie să luăm micul dejun aceasta diferă în funcție de preferințele fiecăruia.

Nutritioniștii recomandă produse cu o valoare energetică ridicată, bogate în fibre, proteine și carbohidrați, care asigură necesarul de energie și stimulează metabolismul după orele de somn. Prima masă a zilei nu trebuie să fie bogată cantitativ, ci trebuie doar să conțină alimentele potrivite. Așadar. suntem sfătuiți să evităm alimentele prăjite și cele de tip junk food, mezelurile, băuturile carbogazoase și dulciurile în cantitati mari

Un prim exemplu de rețetă sănătoasă este salata bulgarească de roșii, castraveți, brânză telemea sau feta, capere, ulei de măsline, sare și piper.

O altă combinație delicioasă care oferă senzația de sațietate este cea formată din două ouă fierte și iaurt grecesc. Aceasta combinatie este ideala pentru ca ofera o senzatie de satietate o mare parte din zi.

Oul fiert poate fi consumat și simplu, cu pâine prăjită – Cea mai simplu mod de preparare este să prăjești o felie de pâine la prăjitor sau pe aragaj, și să fierbi un ou sau două, după gust. De asemenea, este întotdeauna să adaugi o felie de brânză și niște roșii.

Rețete delicioase pentru copii

O gustare pe placul copiilor va fi întotdeauna un smoothie cu lapte, banană și fructe de pădure. Pentru consistență, putem adăuga și fulgi de ovăz sau cereale integrale.

Pe placul celor mici va fi și orezul brun îndulcit cu miere și stafide. Trebuie să fierbi orezul până se înmoaie, după care adaugi o lingură de miere pentru a-l îndulci. Orezul poate fi servit cu  stafide, felii de măr sau scorțișoară. Pentru cei care nu sunt fani ai orezului brun, acesta poate fi înlocuit de secară, orz, ovăz sau hrișcă.

Nu în ultimul rând, ovăzul poate fi servit în combinație cu merișoare și fistic – pentru această rețetă ai nevoie de fulgi de ovăz, pe care îi pui într-un recipient împreună cu merișoare (proaspete sau deshidratate) și fistic mărunțit. Pentru rețeta aceasta de mic dejun sănătos să fie gata, adaugă lapte de migdale și scorțișoară. iar în final amestecă până când devine omogen.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments