miercuri, decembrie 25, 2024
AcasăTurismCălătoria cu avionul, doar cu paşaport Covid. Anunțul Asociaţiei Internaţionale de Transportat...

Călătoria cu avionul, doar cu paşaport Covid. Anunțul Asociaţiei Internaţionale de Transportat Aerian

[ad_1]

În perioada următoare, un pașaport COVID ar putea fi introdus de către industria aeriană globală, care să conțină date despre teste și vaccin. Astfel, călătorii vor trebui să demonstreze că nu sunt infectați cu noul coronavirus.

Asociaţia Internaţională de Transportat Aerian (IATA) dă asigurări că acest lucru, daca va fi implemantat, va facilita accesul pasagerilor la zbor. De asemenea, autoritățile susțin că o călătorie cu avionul este extrem de sigură, riscul de infectare cu COVID la bordul avioanelor fiind unul mic.

Călătoria cu avionul, doar cu paşaport Covid

Un paşaport Covid ar putea fi introdus de către industria aeriană globală, care să conţină date despre teste şi vaccin. Asociaţia Internaţională de Transportat Aerian intenţionează să dezvolte o aplicație mobilă care le vă permite călătorilor să demonstreze că nu sunt infectați cu noul coronavirus.

„Cel mai probabil acest lucru se va întâmpla. Important este să știți, că va exista cel mai probabil o certificare a faptului că a fost testat sau vaccinat, și practic asta va facilita accesul pasagerilor la zbor.

Testarea este importantă, că măsură alternativă la carantinare, iar noi, tocmai ce am publicat săptămâna trecută un manual pentru testare și managementul turistului transfrontalier.

În acest context, trebuie să înțelegem că principala barieră este carantinarea, iar călătoria cu avionul este extrem de sigură. Incidența infectării cu COVID a fost de un caz la 27 de milioane de pasageri transportați, deci practic, e extrem de redusă posibilitatea de a contacta COVID în transportul aerian.

Datele pasagerilor nu vor fi stocate, practic ce certifică această aplicaţie este faptul că tu ai avut un test sau vaccinarea făcută şi toate aceste elemente vor fi făcute cu respectarea tuturor elementelor de protecţie a datelor personale (…) Interesul tuturor este să faciliteze accesul.

Dacă cineva nu va fi posibil să fie vaccinat, din diverse motive, va exista un proces de testare şi bazat pe acel proces de testare, pasagerul va fi accesat la bord„, a spus Cătălin Radu, director adjung ICAO (International Civil Aviation Organization)

Riscul de infectare cu COVID-19 în avion

În ultimele luni, când pandemia de coronavirus ne-a schimbat viața din temelii, oamenii sunt destul de reticenți atunci când vine vorba despre călătoriile cu avionul. Astfel, cercetătorii de la Harvard au făcut un studiu pentru a determina care este riscul de infectare cu coronavirus în avion.

Cercetătorii de la Universitatea Harvard au folosit diferite programe pentru a revizui fluxul de aer din cabinele de avion. În urma studiului, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că sistemele de ventilație filtrează 99% din virusurile aeriene.

Experții au constatat că deși aerul este recirculat înapoi în cabină, acesta trece mai întâi prin filtre de înaltă calitate care îl curăță. Astfel, este puțîn probabil că picăturile de virus de la un pasager să infecteze un altul din cauza unei „direcții descendente” a fluxului de aer.

Cu toate acestea, sistemul de ventilație nu este eficient 100%. Deci atunci când urcăm la bordul avioanelor este indicat să respectăm masurile impuse de companiile aeriene. Astfel, cercetătorii de la Harvard atrag atenția și asupra importanței purtării măștilor și au menționat rolul important al dezinfectării și al screeningul-ui pasagerilor pentru simptomele Covid-19.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments