miercuri, noiembrie 20, 2024
AcasăSanatateCând devine o atitudine bună un pozitiv toxic?

Când devine o atitudine bună un pozitiv toxic?

[ad_1]

(CNN)Între nopțile nedormite, scutecele și hrănirea, dacă Priscilla Goins are copii mici acasă, s-ar putea să se simtă epuizată. Își iubea copiii, dar erau mulți.

„Obișnuiam să spun„ Vreau doar să fiu singur ”, a spus Goins din Knoxville, Tennessee. „Oamenii au spus:„ O, îți este dor de asta când îmbătrânești ”. Și asta a înfuriat-o atât de tare.
Nu că nu este de acord. Dar în acele momente, Goins nu căuta o verificare a realității. În schimb, ea a vrut să accepte că epuizarea pe care o trăia era legitimă. Uneori, în răspunsurile prietenilor, se simțea rău pentru că dorea să-și petreacă timpul singură.
    „Încă vreau acest moment pentru mine”, și-a amintit sentimentul ei. – Dar acum cred că este greșit.
    Unii experți citează un accent pe gândirea optimistă, în timp ce împing sarcinile dificile și dificile deoparte. „reacție toxică… „Goins a dat peste acest termen recent și a fost curios dacă alții au avut întâlniri similare.
    La sfârșitul lunii august, ea a postat pe Twitter o întrebare simplă: „Ați întâlnit vreodată un pozitiv toxic?”
    Prin observațiile legate de părinți, scriere și viața de zi cu zi, tweeturile lui Goins obțin de obicei câteva preferate. Acesta a recrutat peste 201.000 de oameni. Multora li s-a părut că întrebarea ei era pe nervi.
    Poate că pandemia a ajuns să definească 2020, deschizând izolarea, pierderile de locuri de muncă și unele grave probleme de sănătate mintală… Oamenii din întreaga lume se luptă acum spun experții este un răspuns natural și sănătos la aceste vremuri extraordinare.
    Și ultimul lucru pe care cineva vrea să-l audă într-o criză este că totul este în bine.

    Ce este în neregulă cu a fi pozitiv tot timpul?

    Nu că distracția este rea. O atitudine pozitivă poate fi un cadou pentru cei din jur, potrivit lui Jamie Long, psiholog clinic cu sediul în Fort Lauderdale, Florida, dar nu ar trebui să înlocuiască ascultarea atentă a experiențelor altora.
    „Când alegeți să vizualizați o situație dintr-o perspectivă – în acest caz dintr-o perspectivă pozitivă – sunteți mai predispuși să renunțați sau să reduceți experiența reală”, a explicat Long. Este pozitivitatea veninoasă pe care Goins a obținut-o când își dorea puțină empatie pentru greutățile de a crește copii mici.
    Chiar dacă încercați să înveseliți pe cineva, diminuarea experiențelor dificile ale cuiva îi poate face să simtă că trebuie să ascundă sentimente negative în viitor. „Avem un decalaj între cine suntem cu adevărat și masca pe care am pus-o pentru lume”, a spus Long. „În acest decalaj este rușine”.
    În loc să încerce să găsească pozitivul, Long a sugerat să folosească limbajul acceptării, confirmării, oferind exemple în postare pe blog despre pozitivitatea toxică, scrisă împreună cu terapeutul Samara Quintero.
    „Este firesc pentru noi să dorim să fim de ajutor și încurajatori”, a spus Long. Cu toate acestea, uneori merită să amânați acest prim impuls pentru a corecta situația. „Avem nevoie de un test. Cu toate acestea, obținem adesea perspectivă. Și asta nu este întotdeauna foarte util ”.
    Long și Quintero au citat „Căutați căptușeala de argint” ca exemple de răspunsuri „pozitive” care pot copleși capacitatea unui prieten de a-și împărtăși sentimentele; „Totul se întâmplă cu un motiv”; și „ar fi putut fi mai rău”.
    În schimb, au sugerat fraze care exprimă disponibilitatea de a asculta și de a împărtăși momentele dificile cu cei apropiați. Gândește-te, „Este foarte greu, mă gândesc la tine” sau „Sunt aici pentru tine, bine sau rău”.
    „Uneori trebuie doar să spunem„ Da, și eu ”sau„ Are sens ”, a spus Long. „Permite cuiva să exprime ceva autentic, chiar dacă este incomod sau chiar greu de auzit”.

    Cum să transformi pozitivitatea toxică în tine

    Dar pozitivitatea toxică nu se manifestă numai în modul în care îi tratăm pe ceilalți. Mulți oameni, de asemenea, pun multă presiune pe ei înșiși pentru a ignora emoțiile dificile. „Ne poate dăuna mental și fizic”, a spus Long.
    Suprimarea răspunsurilor emoționale, pozitive sau negative, induce un răspuns simpatic în sistemul cardiovascular, a găsit un studiu… ÎN un alt studiu, participanții care și-au adoptat propriile răspunsuri emoționale la stimuli au avut ritm cardiac mai scăzut; și-au revenit mai repede din experiență.
    Viața este plină de sarcini provocatoare, de la stresul zilnic la durerea profundă și durabilă. Încercarea de a îndepărta aceste sentimente nu le face să dispară. „Când păstrezi această tristețe, rușine, vinovăție sau furie în corpul tău, ceea ce se întâmplă este că nu merge nicăieri”, a spus Long.
    Deoarece ignorarea gândurilor dificile nu funcționează, Long a spus că este mai bine să vă permiteți doar să experimentați denivelările de pe drum. În cele din urmă, poate facilita trecerea la alte sentimente.
    Nu numai asta, Long a spus că acceptarea sentimentelor noastre poate face loc unei percepții mai subtile a lumii, în care ne confruntăm adesea atât cu sentimente pozitive, cât și cu sentimente negative în același timp. „Acordați atenție atitudinii fie-fie”, a spus ea. „Dacă cazi în mitul că există modul corect de a te simți în fiecare situație, atunci te limitezi cu adevărat”.
    Ca exemplu, ea a descris experiența dificilă pe care mulți au trecut-o în timpul pandemiei, confruntată cu un amestec de durere, furie, recunoștință și speranță. Uneori, aceste sentimente apar imediat.
    „Putem fi foarte triști cu privire la ceea ce se întâmplă”, a spus ea, „și în același timp să fim pozitivi și plini de speranță pentru viitor. Nu trebuie să fie totul sau nimic. „

    Ce se întâmplă dacă senzația de rău este uneori bună?

    Acest accent pus pe nuanțe se află în centrul unor cercetări recente în psihologia pozitivă pentru a explora potențialele pozitive ale sentimentelor de depresie.
    De la sfârșitul anilor 1990, practicienii psihologi pozitivi au explorat cheile modului în care oamenii prosperă învățând din bucuriile și plăcerile noastre, mai degrabă decât în ​​depresie sau alte boli mintale. Dar, deși mulți oameni cred că tristețea sau furia sunt experiențe neplăcute de trecut, psihologul pozitiv Tim Lomas susține că și ei pot fi o parte cheie a prosperității.
    „Emoțiile sunt un fel de informații despre lumea noastră”, a spus Lomas, profesor la Universitatea din East London. „S-ar putea să-ți spună ceva important sau ceva care te-ar putea proteja într-un fel.”
    „Tristețea poate fi o expresie de îngrijorare, fie că îți este dor de o persoană iubită absentă, fie că simți durerea care vine cu pierderea”, a scris Lomas în cartea sa. Lucrare 2018Virtutile linistite ale durerii. Alteori, a scris Lomas, tristețea semnalează un avertisment: o alarmă buzzing vă spune să vă testați.
    Nu este doar tristețe. Lomas este autorul unui articol despre sensul furieiprecum și creativitatea plictiseală… „(Sentimentul) poate fi negativ, dar în cele din urmă poate fi benefic pentru bunăstare”, a spus el.

    Totul ține de echilibru

    Cu toate acestea, beneficiile pozitive ale emoțiilor negative pot fi experimentate cel mai bine în doze relativ mici. Lomas a subliniat că aprecierea sentimentelor dificile înseamnă găsirea unui echilibru. „Orice emoție negativă poate merge prea departe, poate deveni inadaptată sau poate deveni o problemă clinică sau psihiatrică”, a spus el.
    Long, un psiholog din Fort Lauderdale, a fost de acord. „Există o mulțime de studii care promovează de fapt beneficiile pozitivității și nu le negăm”, a spus ea. „Când o faci până la extrem, când renunți la autenticitate, acolo intervine problema”.
      Când tweet-ul Priscilla Goins despre pozitivitatea toxică a devenit viral, a auzit de la sute de oameni care se confruntă cu pozitivitatea toxică și mulți alții care se temeau că critică pe nedrept oamenii optimisti.
      Primiți săptămânal buletinul informativ CNN Health

      Înregistrați-vă aici pentru a primi Rezultate obținute cu dr. Sanjay Gupta în fiecare marți de la echipa de sănătate a CNN.

      Pentru ea, însă, lecția pozitivității toxice nu este cum să te simți bine sau greșit. Mai degrabă, este vorba despre a învăța să te asculți pe tine și pe ceilalți. „Nu vreau niciodată să nu empatizez cu o altă persoană”, a spus ea. „Dar cred că oamenii fericiți sunt minunați”.



      [ad_2]

      Sursa imagine: CNN

      RELATED ARTICLES
      - Advertisment -

      Most Popular

      Recent Comments