sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăCulinarCastraveți murați de vară: Numai buni de mâncat în câteva zile!

Castraveți murați de vară: Numai buni de mâncat în câteva zile!

[ad_1]

Vara, când ieșiți la un grătar cu familia, la carnea de-abia gătită merge să assezonați și un castravete murat. Puteți să vă cumpărați un borcan de castraveți murați, dar cu siguranță nu vor avea același gust decât dacă vă puneți singur castraveții la murat vara.

Practic, castraveții se murează la soare, iar aceștia reprezintă cea mai bună murătură posibilă în peiroadele caniculare.

Fermentația castraveților este posibilă datorită acririi rapide datorită temperaturilor ridicate, iar gustul fiecărui castravete este cu mult mai bun decât al celor proviniți dintr-un borcan cu multe E-uri.

castraveți murați vara, într-un borcan

Cum să faci castraveți murați vara

Castraveții murați vara conțin doar apă, sare și arome. Așadar, ingredientele folosite sunt 2,5 kg castraveți proaspeți, o legătură de mărar uscat, pentru murături, o legătură de cimbru uscat, 4-5 căței de usturoi, 2 litri de apă, 75 de grame de sare grunjoasă, pentru murături și, eventual, 2-3 ardei iuți, dacă vrei să fie puțin condimentați.

Înainte de a pune castraveții la murat, aceștia trebuie spălați foarte bine și scurși. La unul dintre capete, se îndepărtează puțin coaja și se crestează în cruce, pentru a se pătrunde mai repede. În cazul în care castraveții sunt mai mari, este indicat să îi crestați la ambele capete.

La baza unui borcan de 4 litri, în care urmează să fie puși castraveții la murat vara, se pun câteva ramuri de cimbru și inflorescențe de mărar uscat. Se adaugă 2 căței de usturoi și un ardei iute crăpat pe lungime, dacă vreți castraveții condimentați.

castraveți murați vara

Pe urmă, se așază castraveții având grijă să intercalați printre ei restul de ardei iuți, mărar, cimbru și usturoi. Trebuie să aveți grijă să păstrați câteva tije solide de mărar pentru a fixa castraveții sub nivelul saramurii.

Odată aranjați castraveții în borcan, se fixează bine cu bețele de mărar păstrate, puse în cruce.

Într-un vas se pun 2 litri de apă și se adaugă 2 linguri cu vârf de sare grunjoasă pentru murături sau 75 de grame, dacă avem posibilitatea să cântărim. Sarea se amestecă bine până se dizolvă. Saramura caldă se toarnă în borcan, peste castraveți, până depășește nivelul acestora cu 3 degete bune.

castraveți murați vara, într-un borcan

Castraveții se murează în câteva zile

După ce borcanul a fost umplut cu castraveți și saramură, se acoperă cu o farfurioară. În momentul în care va începe fermentația, lichidul se va umfla și se vor produce gaze. Acestea trebuie să aibă loc să iasă din borcan. Borcanul se așază într-un loc în care să aibă parte de căldură, de preferat la soare.

De a doua zi, dacă e cald, se va observa cum începe fermentarea și lichidul se tulbură. Pe măsură ce procesul murării se intensifică, lichidul din borcan va deveni tot mai opac. Castraveții își vor schimba culoarea din verde în gălbui iar zeama din jurul lor va fi tulbure și lăptoasă.

Mai sunt care pentru a le grăbi fermentarea adăugă o felie de pâine în borcan, însă nu este recomandat să rpocedați așa.

Dacă totuși adăugați pâinea, trebuie avut grijă să fie scoasă și aruncată a doua zi.

Dacă este foarte cald, aceștia ar putea fi deja murați din a treia zi.

castraveți murați vara, într-un borcan

Cum să păstrați castraveții murați vara

Borcanul cu castreveți murați vara se păstrează foarte bine în frigider. Dacă au floare castreveții, moarea trebuie strecurată printr-o sită fină și sterilizată.

Castraveții vor rezista, la frigider, aproxiamtiv 10-12 zile.

Mai trebuie spus că aceștia castraveți murați vara pe lângă faptul că sunt delicioși au doar 12 calorii la 100 de grame.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments