Ce este ceaiul de hrișcă și de ce este util

216


Recent, toată lumea a început să bea ceai de hrișcă și să vorbească despre proprietățile sale benefice. Din ce este făcut ceaiul de hrișcă și este bun pentru sănătate?

Ce este ceaiul de hrișcă

Ceaiul de hrișcă sunt semințele de hrișcă macinate, care se cultivă în regiunile muntoase din Taiwan, China și Japonia. Pentru a obține o băutură cu un gust bogat, hrișca este recoltată înainte de a se coace, apoi boabele sunt fermentate sau prăjite. Hrișca tătară și hrișca de însămânțare obișnuită, cu care suntem obișnuiți să mâncăm, aparțin aceleiași familii de plante, dar gustul și aspectul lor sunt diferite. În plus, hrișca tătară se distinge printr-o concentrație mare de substanțe nutritive.

Culoarea boabelor de hrișcă tătară este de la crem deschis până la maro, în funcție de gradul de prăjire. În aparență, hrișca tătară seamănă mai mult cu bulgur. Pentru fabricarea berii, este mai bine să alegeți sâmburii mici, au o aromă mai strălucitoare.

Ceaiul de hrișcă seamănă cu un desert cu aromă de nuci . Producătorii vând ceai pur de hrișcă cu o varietate de aditivi: condimente, fructe uscate și fructe de pădure. Unora le place ceaiul de hrișcă fără aditivi, în timp ce altora le place opțiunile picante, de exemplu cu măr și scorțișoară.

De ce este util ceaiul de hrișcă?

Ceaiul de hrișcă conține rutină, un puternic antioxidant . În America, există 130 de medicamente înregistrate pe baza acestei substanțe. Un mic studiu realizat de oamenii de știință ruși a arătat că rutina poate reduce durerea artritei prin reducerea stresului oxidativ asupra celulelor. Oamenii de știință cred, de asemenea, că rutina poate preveni formarea cheagurilor de sânge în vasele de sânge , dar studiile la om nu au fost încă efectuate.

Pe lângă rutină, ceaiul de hrișcă conține vitaminele A, B, E, fibre și proteine, ceea ce îl face o alternativă utilă la ceaiurile negre și verzi .

Cum se prepară corect ceaiul de hrișcă

Ceaiul de hrișcă este umplut cu apă clocotită, spre deosebire de multe alte ceaiuri. Un ceainic de 500 ml necesită aproximativ 5 linguri. l. hrişcă. Se toarnă boabele de hrișcă într-un ceainic, se toarnă apă clocotită și se fierbe timp de 5-7 minute. Cu cât băutura este mai lungă, cu atât gustul va fi mai bogat. Miezul de hrișcă poate fi refolosit pentru prepararea unei băuturi, dar gustul va fi puțin mai pronunțat.

De unde să cumpărați ceai de hrișcă și cât costă

Ceaiul de hrișcă se vinde în supermarketuri mari și magazine de produse naturiste.

 

 


Sursa: bzi.ro