duminică, octombrie 13, 2024
AcasăNationalMâncăruri tradiționale românești pentru Anul Nou. Care sunt preferințele românilor?

Mâncăruri tradiționale românești pentru Anul Nou. Care sunt preferințele românilor?

[ad_1]

Masa de Anul Nou trebuie să fie bogată și plină de preparate delicioase care să cuprindă toate grupurile alimentare. De obicei, noaptea dintre ani este sărbătorită cu mult fast, iar mesenii se pregătesc pentru o noapte lungă plină de mâncare, băutură, dans și voie bună.

Românii sunt foarte tradiționaliști și, deși există și excepții, majoritatea preferă să își umple masa de rețete tradiționale. Care sunt preferințele românilor?

Mâncăruri tradiționale – aperitive
Salata de boeuf – una dintre cele mai apreciate salate care nu lipsește de pe masa de Anul Nou. Deși rețeta ar putea fi considerată migăloasă din cauza ingredientelor care trebuie tocate, rezultatul este minunat. Deși, în rețeta originală, se folosea carne de vită, românii preferă să folosească pui sau porc.

Rețetă ouă umplute
Ouă umplute – o rețetă pe cât de simplă, pe atât de delicioasă. Ouăle umplute fac parte din aperitivele preferate ale românilor, mai ales că pot fi urnate foarte ușor, având o apariție spectaculoasă.

Pentru ouă umplute poți folosi maioneză, pate de porc sau de pui, unt iaurt, verdețuri și găbenușurile rămase după ce au fost golite albușurile. Iată o idee: amestecați bine gălbenușurile de la 5 ouă, cu 130 de grame de pate, 25 grame de ceapă tocată fin, 25 grame de unt, sare, piper, boia picantă sau dulce după gust. Cu acest mix se umplu albușurile celor 5 ouă tăiate în două, rezultând 10 bucăți de ouă umplute.

Piftia – se spune că piftia nu trebuie să lipsească de pe mesele românilor în seara de Revelion. Rețeta piftiei de porc nu este deloc complicată, avem nevoie doar de ingredientele potrivite. Astfel, un platou de piftie sau de răcitură va umple de bucurie papilele gustative ale invitaților.

Chec aperitiv cu pui și legume – checul aperitiv are un aspect foarte plăcut ochiului datorită diverselor culori ale legumelor. Astfel, acest preparat este foarte des întâlnit pe mesele românilor.

Salata de crudități – dacă tot gătim maioneză pentru salata de boeuf este păcat să nu profităm de ocazie pentru a găti și salata de crudități. Astfel, cu doar câteva ingrediente pe care le găsim în cămară, morcovi, țelină și mere rase, putem servi un preparat delicios.

Slăninuță servită cu ceapă roșie – perioada sărbătorilor de iarnă nu are același farmec fără puțină slăninuță, servită cu ceapă roșie, brânză și pâine proaspătă. Un platou simplu de realizat, dar cu un gust inconfundabil care ne amintește de copilărie.

Mâncăruri tradiționale – felul principal
Preparate din pește – tradiția spune că, de Anul Nou, trebuie să consumăm pește. Fie că este prăjit, la grătar sau la cuptor, gătit cu ierburi aromatice și cartofi natur aburinzi, peștele este delicios și foarte sănătos. În plus, ne acordă o pauză de la cantitatea mare de carne de porc pe care am consumat-o în ultima perioadă.

Sărmăluțe cu mămăligă – sarmalele sunt nelipsite de pe mesele românilor. Servite alături de mămăligă, smântână și ardei iute, sarmalele sunt preparatul preferat al mesei de Revelion. Specialiștii susțin că putem consuma cam patru sarmale la masă, fără să ne temem de importul de calorii, mai ales dacă nu le asociem cu carbohidrați.

Friptura de pui sau curcan – persoanele care nu consumă carne de porc preferă să gătească un pui sau un curcan la cuptor în seara dintre ani. Astfel, friptura, servită împreună cu salată și cartofi, poate fi unul dintre cele mai iubite preparate de pe masa de Revelion.

Friptură și cârnați de porc – iubitorii de carne de porc nu se pot lipsi de friptură și de cârnați, mai ales dacă sunt proaspeți și de casă. Astfel, friptura servită alături de mujdei de usturoi și cârnații serviți alături de mămăligă reprezeintă, cu siguranță, un preparat favorit.

Mâncăruri tradiționale – desert
Cozonacul – unul dintre cele mai iubite deserturi de casă, nelipsit pe de mesele românilor în perioada sărbătorilor, cozonacul este delicios. Nu doar mirosul de cozonac proaspăt din casele noastre, ci gustul inconfundabil al desertului pufos ne umple inima de bucurie. Deși poate fi considerat un desert greu de preparat, există multe rețete de cozonac simple și pe înțelesul tuturor.

Tortul Diplomat – tortul plin de frișcă și de fructe proaspete este unul dintre cele mai iubite deserturi. Rețeta este foarte simplă, dar rezultatul este excepțional.

Prăjiturile de casă – fie că vorbim despre Albă-ca-Zăpada, despre negrese, despre cornulețe, tiramisu sau prăjitura cu mere, atât timp cât sunt făcute în casă, aceste deserturi vor fi apreciate cu adevărat.

 

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments