Ce se întâmplă cu parada de 1 decembrie, în contextul pandemiei de coronavirus

263


În contextul pandemiei de coronavirus, autorităţile au anunţat ce se întâmplă cu parada de 1 decembrie. Ministrul Apărării a menţionat că se va analiza cu atenţie situaţia, iar Ziua Naţională a României se va sărbători în contextul în care acest lucru va fi posibil.

În contextul epidemiologic actual, Ministrul Apărării a făcut un anunţ cu privire la Ziua Armatei, dar şi cu privire la paradă de 1 Decembrie, cea pe care toată lumea o aştepta, în fiecare an.

Ce se întâmplă cu parada de 1 decembrie

Ministrul Apărării a vorbit despre Ziua Armatei, celebrata astăzi. Dacă în alţi ani existau defilări grandioase, pandemia de coronavirus de la noi din ţară a generat mari schimbări anul acesta. Ieri, generalul Nicolae Ciucă a vorbit despre parada armatei, dar şi despre parada de 1 Decembrie.

Acesta a menţionat că se va analiza cu atenţie situaţia, iar Ziua Naţională a României se va sărbători în contextul în care acest lucru va fi posibil.

„Aşa cum arată situaţia pandemică azi, tindem să spunem că vom sărbători Ziua Naţională într-o dimensiune pe care o vom stabili la momentul în care vom elementele de stare de la data respectivă. Mâine, de ziua Armatei, ne pare rău că nu putem sărbători cu amploarea necesară acestui eveniment. Dar nu putem să nu aducem prinosul nostru de recunoştinţă pentru jertfă soldaţilor şi, de asemenea, să putem să urâm şi să recunoaştem eforturile făcute de militarii activi, în rezervă şi în retragere pentru că Armata să se bucure de recunoaşterea actuală”, a declarat gen. Nicolae Ciuca la Antena 3, ieri.

Klaus Iohannis, mesaj emoţionant pentru armată

Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Armatei, la „Mormântul Ostaşului Necunoscut” din Parcul Carol I din Bucureşti, o alocuţiune în cadrul ceremoniei organizate cu prilejul Zilei Armatei României. Preşedintele României a transmis un mesaj important, pentru armată, dar şi pentru medicii militari care s-au luptat, de la începutul pandemiei, în prima linie cu virusul ucigaş.

„Trăim însă vremuri care ne obligă să privim Armata şi dintr-o altă perspectivă, anume aceea în care militarii săi sunt angajaţi într-un altfel de război, cu un inamic nevăzut şi foarte dificil de combătut, noul coronavirus.

Implicarea Armatei României în acest efort naţional, încă de la debutul pandemiei de COVID-19, a fost exemplară.

Personalul de specialitate şi cele mai adecvate mijloace de care Armata dispune au contribuit semnificativ la protejarea şi salvarea vieţilor cetăţenilor şi la limitarea, pe cât posibil, a răspândirii acestei boli.

Salut eforturile medicilor militari şi devotamentul lor total încă de la primele semne ale apariţiei virusului în ţara noastră.

Totodată, apreciez implicarea personalului militar şi civil din Armata României care a avut misiuni specifice în perioada instituirii stării de urgenţă şi, ulterior, a declarării stării de alertă, o dovadă în plus a sprijinului consistent dat autorităţilor naţionale în confruntarea cu actuala criză sanitară” este o parte din mesajul lui Klaus Iohannis.


Sursa: bzi.ro