vineri, decembrie 27, 2024
AcasăTurismCe se va întâmpla cu călătoriile după pandemia de coronavirus. Unde îşi...

Ce se va întâmpla cu călătoriile după pandemia de coronavirus. Unde îşi vor petrece oamenii vacanţele

[ad_1]

Cel mai probabil mulţi se întreabă se se va întâmpla cu călătoriile după pandemia de coronavirus, în speranţa că această criză mondială va lua sfârşit cât de curând, mai ales după campania masivă de vaccinare de la nivel mondial. În acest sens, directorul unei mari platforme de închirieri camere, apartamente sau case întregi direct de la proprietar în orice col al lumii, este pesimist, în sensul că în perioada următoare oamenii vor fi mai reticenţi, vor căuta oraşe şi destinaţii mai mici şi vor petrece mai mult timp alături de familie.

Cum vor arăta călătoriile după pandemia de coronavirus

Este cunoscut faptul că pandemia de coronavirus ne-a schimbat viaţa din temelii, în special distanţările sociale şi călătoriile internaţionale. Directorul general al Airbnb, Brian Chesky, a declarat că oamenii nu vor mai reveni niciodată la stilul de a călători anterior pandemiei de coronavirus, urmând să caute mii de oraşe mai mici şi să petreacă mai mult timp cu prietenii şi familia.

Turismul tradiţional şi vizitarea unor destinaţii globale de top vor fi diminuate semnificativ, călătorii urmând să fie atraşi de comunităţile mai mici şi să zboare mai puţin pentru întâlniri de afaceri.

Airbnb a fost afectată de pandemia de COVID-19 la începutul anului 2020, afacerile de închiriere a spaţiilor de cazare scăzând cu 80% pe parcursul a opt săptămâni.

Însă după relaxarea măsurilor de carantină, călătorii au optat pentru cazarea în locuinţe, în loc de hoteluri, ajutând Airbnb să obţină un profit surprinzător în trimestrul al treilea. Compania din San Francisco a beneficiat şi de pe urmă interesului pentru închirierea de locuinţe în afară marilor oraşe.

Prin urmare, oamenii învăţaţi de pandemie să respecte o oarecare distanţare socială, au optat după relaxarea măsurilor de călătorie pentru oraşe şi spaţii mai mici de închiriere în detrimentul marilor lanţuri hoteliere.

Airbnb este companie americană înfiinţată în 2008 care deţine o platformă online prin care se pot închiria, oriunde în lume, camere, apartamente sau case întregi direct de la proprietar. Compania deţine un serviciu de închirieri de 600.000 de listări în mai mult de 190 de ţări.

2020 a fost cel mai rău an din istoria turismului

Turismul mondial s-a confruntat în 2020 cu cel mai nefast an înregistrat vreodată, Organizaţia Mondială a Turismului (UNWTO) anunţând o reducere cu 74% a numărului de sosiri internaţionale, în urma introducerii restricţiilor de călătorie şi a scăderii cererii, ca urmare a pandemiei de coronavirus (Covid-19).

Din cauza scăderii fără precedent a cererii şi a restricţiilor de călătorie pe scară largă, destinaţiile din întreaga lume au înregistrat cu un miliard mai puţine sosiri internaţionale în 2020 decât în anul precedent.

Potrivit celui mai recent Barometru al Turismului Mondial al OMT, prăbuşirea călătoriilor internaţionale reprezintă o pierdere estimată de 1,3 trilioane de dolari – de peste 11 ori pierderea înregistrată în timpul crizei economice mondiale din 2009.

Criza a pus în pericol între 100 şi 120 de milioane de locuri de muncă în turism, multe dintre ele în întreprinderi mici şi mijlocii. Partea proastă este că nici 2021 nu a început sub auspicii prea bune. Din cauza pandemiei, multe ţări au reintrodus acum restricţii de călătorie, unele şi mai stricte. Acestea includ testarea obligatorie, carantina şi, în unele cazuri, închiderea completă a frontierelor, toate cântărind greu reluarea călătoriilor internaţionale.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments