[ad_1]
Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti acasă cei mai buni castraveți murați pentru iarnă. Delicioșii castraveți murați sunt nelipsiți din cămară și pot fi serviți împreună cu alte preparate culinare gustoase. Dacă vom ține cont de câteva trucuri, la final vom obține un adevărat deliciu. Iată rețeta bunicii pentru murături gustoase.
Cum să pregătești cei mai buni castraveți murați pentru iarnă
Dacă vrem să pregătim acasă niște murături gustoase ca pe vremea bunicii, atunci trebuie să ținem cont de câteva trucuri pentru a obține un preparat culinar delicios. Castraveții murați sunt nelipsiți de la masă alături de alte bucate gustoase și aromate. Pentru a face niște castraveți murați savuroși, trebuie să avem în vedere câteva secrete.
Dacă vrem să obținem niște murături delicioase, atunci trebuie să alegem cu grijă castraveții, care trebuie să fie proaspeți și fără urme sau alte semne. De asemenea, dacă gustoșii castraveți sunt fragezi și sănătoși, zimții de pe coaja acestora vor fi aspri și vor înțepa foarte tare.
Mai mult, pentru murături delicioase gospodinele folosesc hrean și mărar uscat. Aceste ingrediente vor oferi un plus de savoare castraveților murați. Când vine vorba de gustoșii castraveți murați, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Delicioasele murături sunt nelipsite de la masă, fiind pe placul multora dintre noi.
Pentru a umple cămara cu bunătăți pentru iarnă, tot mai multe doamne folosesc cele mai bune rețete pentru a obține preparate culinare desăvârșite. Pe lângă murături, gospodinele mai pregătesc pentru iarnă și compoturi delicioase precum cel de cireșe, vișine, caise, gutui, zarzăre și multe altele.
Pe placul multora dintre noi sunt și rețetele cu ciuperci champignon, diverse și spectaculoase. Gospodinele pregătesc tot felul de delicii cu ciuperci perfecte în sezonul rece.
Rețeta bunicii pentru murături delicioase
Rețetele de murături sunt diverse și inedite, iar în funcție de ingredientele și trucurile folosite, vom obține cele mai bune murături. Pentru gustoșii castraveți murați vom avea nevoie de 3 kg de castraveți, 3 linguri de sare, 6 linguri de zahăr, 50 ml de oțet, piper boabe, muștar boabe, inele de ceapă, tulpini uscate de mărar și 2 litri de apă.
Se spală foarte bine castraveții, apoi se sterilizează borcanele pentru murături. Pe fundul fiecărui borcan se pun câteva boabe de piper și de mușar, puțin mărar uscat și câteva inele de ceapă. După aceea se așază castraveții în borcane.
Într-o oală se pun 2 litri de apă împreună cu sarea, zahărul și oțetul și se dă la foc mic până când saramura începe să fiarbă. Ulterior, saramura fierbinte se toarnă în borcane până când aceasta acoperă foarte bine castraveții, după care se strâng bine capacele și se întorc borcanele cu fundul în sus. Se acoperă borcanele cu câteva pături groase și se lasă la răcit.
Dacă vrem să oferim murăturilor un plus de savoare, putem folosi o altă rețetă pentru prepararea castraveților murați, folosind ca ingrediente 3 kg de castraveți, 2 morcovi, 3 cepe, 5 căței de usturoi, frunze de dafin, foi de vișin, rădăcină de hrean, mărar uscat, 3 linguri de sare, 6 linguri de zahăr, piper și muștar boabe, 50 ml de oțet și 2 litri de apă. Modul de pregătire este la fel ca la rețeta anterioară, doar că vom folosi mai multe ingrediente pentru a oferi castraveților murați un gust deosebit.
Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta veche a bunicii, vom putea pregăti acasă cei mai buni castraveți murați pentru iarnă. Gustoasele murături sunt făcute de multe gospodine, fiind un adevărat deliciu în sezonul de iarnă. Castraveții murați sunt nelipsiți din cămară alături de alte preparate delicioase și perfecte pentru sezonul rece.
[ad_2]