luni, noiembrie 25, 2024
AcasăCulinarCei mai buni gogoșari în oțet cu conopidă. Rețeta cu care vei...

Cei mai buni gogoșari în oțet cu conopidă. Rețeta cu care vei pregăti un adevărat deliciu

[ad_1]

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti cei mai buni gogoșari în oțet cu conopidă. Aceste murături la borcan sunt nelipsite din cămară, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final vom obține un preparat culinar desăvârșit. Iată rețeta cu care vei pregăti un adevărat deliciu pentru sezonul de iarnă.

Gogoșari în oțet cu conopidă, deliciul nelipsit din cămară

Când vine vorba de gustoasele murături, gospodinele se întrec în tot felul de rețete gustoase și spectaculoase. Savuroasele murături făcute ca în vremea bunicii sunt pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, la final vom obține un adevărat deliciu.

Pe lângă gustoasa zacuscă de vinete cu ardei copți, zacusca de fasole sau de ciuperci, doamnele pregătesc pentru sezonul rece și murături dulci-acrișoare. De la pepenii murați felii, până la varza murată la borcan sau la butoi, dar și castraveții și gogonelele murate, toate sunt delicii pregătite de gospodine pentru cămară.

Gogoșarii în oțet cu conopidă sunt ușor de făcut acasă, iar dacă adăugăm câteva ingrediente inedite, vom reuși să le păstrăm savoarea mai mult timp. Gogoșarii în oțet au o savoare aparte, iar dacă îi punem la borcan alături de aromata conopidă, la final vom obține un preparat delicios, sănătos și aromat.

Rețeta bunicii pentru un preparat culinar desăvârșit

Pentru a pregăti acasă niște gogoșari în oțet cu conopidă vom avea nevoie de 3 kg de conopidă, 1 kg de gogoșari, 1 l de oțet, 1 kg de zahăr, 1 plic de muștar boabe, 1 plic de piper negru boabe, foi de dafin, 1 l de apă și 2 linguri de sare pentru murături.

Mai întâi se spală și se curăță conopida. Aceasta trebuie să fie albă și să nu aibă pete pentru a obține la final niște murături delicioase. Într-o oală se pune la fier un litru de apă împreună cu oțetul, zahărul, piperul, foile de dafin și sarea. Se lasă compoziția la foc mic până când începe să fiarbă, iar toate ingredientele s-au omogenizat.

Între timp se desface conopida în bucățele mici și se adaugă în oală. Aceasta se lasă la foc mic timp de 5 minute, apoi se scot bucățile de conopidă și se așază pe o farfurie. În apa rămasă se opăresc gogoșarii spălați anterior și curățați de semințe.

După aceea, se așază bucățelele de conopidă în borcane, apoi se pun și gogoșarii opăriți, iar deasupra se toarnă restul de oțet. După aceea se pun capacele și se strâng foarte bine. Borcanele cu gogoșari în oțet cu conopidă se învelesc cu un prosop gros și se lasă la răcit. La final, borcanele se depozitează în cămară la loc uscat și răcoros. Cu siguranță vom obține un adevărat deliciu culinar.

Pentru a oferi gogoșarilor în oțet un plus de savoare, putem adăuga câteva frunze de țelină sau rădăcină de hrean. Astfel, gogoșarii la borcan vor fi aromați, dulci-acrișori și își vor păstra culoarea și prospețimea mai mult timp. Gogoșarii în oțet pot și umpluți cu conopidă sau cu struguri. Un alt truc pentru ca murăturile să își păstreze savoarea este modul în care așezăm legumele în borcan, dar și condimentele alese, precum usturoiul, hreanul, mărarul, frunzele de țelină și multe alte mirodenii aromate.

Gogoșarii în oțet cu conopidă sunt gustoși și ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple vom obține un preparat culinar desăvârșit. Acest deliciu este nelipsit din cămară alături de alte bucate alese.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments