duminică, aprilie 28, 2024
AcasăSocialElevii și profesorii de la Liceul Special „Moldova” din Târgu Frumos se...

Elevii și profesorii de la Liceul Special „Moldova” din Târgu Frumos se vor bucura de mobilități internaționale în cadrul Proiectului Erasmus+, Mobilități în domeniul Educației școlare, ACTION 4 FUTURE, Acțiune pentru viitor

[ad_1]

Liceul Special „Moldova” din Târgu Frumos este beneficiarul proiectului din domeniul educației școlare Erasmus+, Mobilități în domeniul Educației școlare, ACTION 4 FUTURE, Acțiune pentru viitor, aprobat de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale cu numărul 2022-1-RO01-KA122-SCH-000073049 ce se va desfășura în perioada 1 septembrie 2022 – 30 iunie 2023

De asemenea, Liceul Special „Moldova” din Târgu Frumos a fost introdus recent în rândul școlilor eTwinning. Școlile eTwinning sunt recunoscute la nivel european drept modele pentru comunitatea eTwinning și formează o rețea de școli de elită care vor contura direcția de dezvoltare a învățământului. Acestea sunt cunoscute drept modele în practicile medicale și cele de siguranță online în ceea ce privește abordările inovatoare și creative ale pedagogiei, promovării și dezvoltării profesionale continue a personalului, dar și promovării practicilor de învățare în colaborare în rândul personalului și al elevilor.

De ce mobilități se vor bucura profesorii și elevii de la Liceul Special „Moldova” din Târgu Frumos în cadrul Proiectului Erasmus+, Mobilități în domeniul Educației școlare, ACTION 4 FUTURE, Acțiune pentru viitor

Liceul Special „Moldova” din Târgu Frumos este beneficiarul proiectului din domeniul educației Erasmus+, Mobilități în domeniul Educației școlare, ACTION 4 FUTURE, Acțiune pentru viitor. Acesta are drept scop crearea de experiențe internaționale prin care elevii și cadrele didactice să-și formeze competențele profesionale pe care societatea europeană le urmărește. Pentru a putea oferi servicii educaționale de înaltă calitatea este necesar ca profesorii să fie cât mai deschiși la utilizarea competențelor de inteligență emoțională, a metodelor de învățare socio-emoțională, a tehnologiei moderne în demersurile didactice cu elevii cu deficiențe de vedere, dar și la dezvoltarea unor competențe sub formă de activități de mobilitate prin participarea unui număr de patru cadre didactice din școală la cursuri de dezvoltare profesională organizate de instituții de formare ca Ustanova za obrazovanie odraslih Maksima din Split, Croația – Mastering soft skills and Growing Emotional Intelligence using Mindfulness, dar și a patru cadre didactice la cursul organizat de Europass Teacher Academy din Oulu, Finlanda – Social-Emotional Learning and Safety Skills in Finnish Education.

O altă activitate a proiectului are în vedere mobilitatea unui număr de patru elevi cu deficiențe de vedere ce vor fi însoțiți de patru cadre didactice într-o școală din Turcia, Kepez Ozel Egitim Is Uygulama Merkez, regiunea Antalya, unde vor urma un program de învățare pe tema diversității culturale, a digitalizării și incluziunii sociale.

Liceul Special „Moldova” din Târgu Frumos a primit certificatul de calitate eTwinning

Liceul Special „Moldova” din Târgu Frumos a primit recent certificatul de calitate eTwinning ca urmare a participării la proiectul internațional „Special Touch of Environment”.

Proiectul a urmărit socializarea prin dezvoltarea abilităților comune, permițând copiilor, indiferent de naționalitate, statut social și cerințe educaționale speciale, să se reunească, să fie conștienți de importanța protecției mediului și de efectele negative ale poluării, astfel că aceștia au participat la activități de curățare a mediului și au realizat lucrări artistice din deșeuri reciclabile.

Parteneri în acest proiect au fost Liceul Anafartalar din zona Anatolia, Școala de Educație Specială Practică Kepez din zona Antalya, Școala gimnazială Sultanbeyli din Istanbul, Școala Gimnazială Specială nr. 14 din Tulcea, România, Școala pentru copii cu autism din Kaynarca, zona Sakarya, Turcia.

Certificatul de Școală eTwinning reprezintă o recunoaștere și o apreciere a implicării, angajamentului și devotamentului atât ale fiecărui eTwinner, cât mai ales ale întregii școli, la nivelul cărora colaborează echipe de profesori și directori.

Statutul de Școală eTwinning poate fi atins în urma parcurgerii unui traiect de dezvoltare, cu etape care pot fi evaluate obiectiv. Nu este o competiție, ci un proces de evoluție de la un nivel la altul.

Elevii și profesorii de la Liceul Special „Moldova” din Târgu Frumos se vor bucura de mobilități internaționale în Turcia, Croația și Finlanda grație Proiectului Erasmus+, Mobilități în domeniul Educației școlare, ACTION 4 FUTURE, Acțiune pentru viitor.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments