sâmbătă, mai 11, 2024
AcasăCulinarCel mai bun aluat pentru langoși. Secrete culinare pentru un desert reușit

Cel mai bun aluat pentru langoși. Secrete culinare pentru un desert reușit

[ad_1]

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti cel mai bun aluat pentru langoși. Langoșii sunt asemănători cu gogoșile, însă sunt mult mai pufoși și gustoși. Langoșii sunt crocanți pe margini, iar la interior sunt fragezi și aromați. Pentru a obține niște langoși perfecți, trebuie să facem mai întâi un aluat aerat și gustos. Iată câteva secrete culinare pentru un deseert reușit.

Cel mai bun aluat pentru langoși

Langoșii sunt ideali de servit la orice masă și vor aminti de vremea copilăriei și de rețetele bunicii. Pentru a obține niște langoși pufoși, aromați și gustoși, trebuie să facem un aluat fraged și aromat.

Pentru acest desert de casă avem nevoie de câteva ingrediente și de un strop de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat. Pe lângă langoși, putem face pentru cei dragi și niștte gofre pufoase umplute cu cremă de ciocolată, cu cremă de vanilie, cu fructe sau cu diferite tipuri de dulceață, în funcție de preferințe.

De asemenea, putem să îi cucerim pe cei de la masă cu o prăjitură negresă cu vișine. Aceasta are o textură pufoasă, este aromată și pentru un aspect deosebit și un plus de savoare o putem glasa în sos de ciocolată.

Rețeta cu care vei pregăti un desert încântător

Dacă vrem să pregătim acasă niște langoși pufoși și gustoși, vom avea nevoie de 750 g de făină, 450 ml de apă caldă, 30 g de drojdie proaspătă, 1 linguriță de sare, 1 linguriță de zahăr, 500 ml de ulei pentru prăjit, ingrediente necesare pentru aluat.

Pentru ornat vom folosi smântână, caașcaval răzuit și 3 căței de usturoi, după preferințe. Mai întâi se pregătește aluatul pentru langoși. Se pune drojdia într-un bol și se adaugă zahărul. Se amestecă foarte bine împreună cu 3 linguri de apă caldă și 1 lingură de făină. După ce toate ingredientele se omogenizează, se lasă amestecul la temperatura camerei timp de 15 minute.

După aceea se pune făina într-un vas mare și se face o gaură în mijloc. Se pune sare apoi se adaugă drojdia activată. Se toarnă puțină apă caldă și se amestecă toate ingredientele pentru a obține un aluat moale, fraged și aerat. Se lasă aluatul la dospit timp de o oră.

După ce langoșii au dospit, se prăjesc într-o tigaie mare cu ulei încins. Langoșii se modelează din bile de aluat, care se întind ușor pe masă. pentru a obține niște foi rotunde și subțiri. Se rumenesc langoșii pe ambele părți apoi se scot pe prosoape de hârtie. La final, se servesc langoșii cu smânttână și cașcaval răzuit sau presărați cu zahăr.

Langoșii sunt gustoși, pufoși și aromați, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat. Langoșii sunt ideali de pregătit la mesele de sărbătoare, dar sunt perfecți și atunci când vrem să ne încântăm papilele gustative cu un adevărat deliciu. Langoșii pot fi făcuți simpli sau pot fi serviți cu smântână, dar și cu diverse creme, de ciocolată sau de vanilie. Rețetele de langoși sunt diverse și pot fi adaptate după preferințele fiecăruia. Acest preparat culinar este delicios și ușor de pregătit, cu doar câteva ingrediente.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments