sâmbătă, mai 4, 2024
AcasăCulinarCele mai bune sarmale de post moldovenești. Trucuri simple pentru un preparat...

Cele mai bune sarmale de post moldovenești. Trucuri simple pentru un preparat reușit

[ad_1]

În zilele cu restricții alimentare, gospodinele pregătesc cele mai bune sarmale de post moldovenești. Acestea sunt gustoase, sănătoase și ușor de făcut. Pentru a obține niște sarmale delicioase și aromate trebuie să ținem cont de câteva secrete din rețeta de odinioară a bunicii, iar succesul culinar va fi garantat. Iată niște trucuri simple pentru un preparat reușit.

Cele mai bune sarmale de post moldovenești

Sarmalele de post moldovenești sunt gustoase și ideale în perioadele cu restricții alimentare. Sarmalele cu ciuperci, soia și ardei sunt pe placul multora din noi. Pentru a obține niște sarmale delicioase, trebuie să ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, iar succesul culinar va fi garantat.

Pentru a obține un preparat reușit este important să știm cum să facem o umplutură gustoasă. Pe lângă niște sarmale de post delicioase, putem pregăti în zilele de post și un dovlecel umplut la cuptor. Sarmalele de post pot fi umplute cu orez, ciuperci, soia, nuci și cartofi și se învelesc cu varză acră, varză dulce sau foi de viță.

Pe lângă aceste delicii, putem pregăti și un desert de post savuros. Pe placul multora dintre noi este checul pufos și delicios făcut după rețeta de odinioară a bunicii. Gustoasă este și prăjitura de post cu mere caramelizate, un desert de post rafinat și aromat.

Rețeta cu care vei obține un preparat savuros

Pentru a pregăti niște sarmale de post moldovenești vom avea nevoie de 2 kg de ciuperci, 3 cepe, 200 g de orez, 2 morcovi, 500 g de soia, 200 ml de ulei, apă, sare, piper, cimbru, mărar tocat și o varză murată pentru învelit sarmalele.

Într-o oală mare se pune apă la fiert cu un pic de sare, iar când începe să clocotească se pune soia și se lasă până când aceasta începe să se umfle. Când este gata, se scurge soia de apă și se lasă la răcit. După aceea se curăță ciupercile și se toacă mărunt. La fel procedăm și cu ceapa, iar morcovii se dau prin răzătoare. Într-o tigaie cu ulei încins se pun ciupercile, iar după ce se călesc ușor se adaugă ceapa, morcovul, orezul, soia, sarea, cimbrul și piperul, iar la final se toarnă o cană cu apă. Se mai lasă puțin până când se umflă orezul, apoi se adaugă verdeața tocată. Când este gata umplutura, se ia de pe foc și se lasă la răcit.

Între timp pregătim frunzele de varză murată pentru învelit sarmalele. Dacă frunza este prea sărată se spală de câteva ori în apă rece și se lasă la scurs. Se împachetează sarmalele de post cu ciupeci și soia până când se termină umplutura. Într-o oală se pune puțină varză tocată murată și puțin ulei, apoi se așază una lângă alta sarmalele. Se toarnă și o cană de suc de roșii pentru a oferi sarmalelor o culoare deosebită și un gust aparte. Se toarnă apă până când aceasta acoperă sarmalele, apoi se pun la fiert la foc potrivit. Când sunt gata, sarmalele se iau de pe foc și se lasă la răcit. Delicioasele sarmale de post se servesc împreună cu mămăligă și ardei iute.

Sarmalele de post moldovenești cu ciuperci și soia sunt gustoase și ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat. Acest deliciu este ideal în zilele cu restricții alimentare, dar și ori de câte ori vrem să ne bucurăm de gustul unui preparat sănătos și savuros.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments