miercuri, ianuarie 22, 2025
AcasăTurismCele mai spectaculoase canioane din România. Iată șase locuri pe care trebuie...

Cele mai spectaculoase canioane din România. Iată șase locuri pe care trebuie să le vizitezi

[ad_1]

Știați că există canioane și în România? Ei bine, acestea sunt șase la număr și trebuie neapărat să le vizitați.

Un canion este reprezentat de o vale adâncă și îngustă, care are pereți abrupți, prin care râurile curg violent, formând vârtejuri. Chiar dacă acestea nu predomină în relieful țării noastre, cele șase canioane din România sunt impresionante, iar parcurgerea traseelor, pe care le pun la dispoziție, oferă experiențe deosebite. Astfel, iată câteva văi, care se află în țara noastră și pe care nu trebuie să le ratați.

Unde găsești cele șase canioane din România

Țara noastră se poate mândri cu multe locuri frumoase. Printre acestea se regăsesc și cele șase canioane: Canionul 7 Scări, Râpa Roșie din județul Alba, Canionul Banița, Canionul şi Cascadele Tamina din Masivul Piatră Mare, Canionul Oraţii din Culoarul Rucăr-Bran și Canionul Moldoveanu.

Canionul 7 Scări

Canionul 7 Scări poate fi găsit nu departe de Valea Prahovei. În vârful canionului, care măsoară 160 de metri, se poate ajunge urcând cele șapte scări metalice, special amenajate, dar și prin numeroasele pasarele. Deși parcurgerea acestei văi durează doar 30 de minute, este necesar să aveți încălțăminte adecvată. Turiștilor care vizitează zona Brașovului le este recomandată vizitarea și acestui obiectiv turistic, deoarece priveliștea de la înălțime este mai mult decât impresionantă.

Canionul 7 Scări
Canionul 7 Scări

Râpă Roșie din județul Alba

Având aspectul unei orgi gigantice, acest canion are forma unui perete imens, cu o suprafață de 800 de metri. Canionul Râpa Roșie face parte din Rezervația complexă Râpa Roșie, o zonă protejată, grație florei și geologiei unice în țară, dar și faptului că aici au fost descoperite fosile vechi de 70 de milioane de ani. Format din coloane și piramide, canionul Râpa Roșie poate fi găsit în județul Alba, la aproximativ 3 kilometri de orașul Sebeș.

Potrivit legendei, la Râpa Roșie își făcea veacul faimosul Lică, supranumitul Lică-Pisică, datorită capacității sale de a se strecura. Tot Sebeșul îl cunoștea, pentru că ar fi spart o bancă și ar fi fugit cu banii. Se spune că i-a ascuns în Râpa Roșie, unde nimeni nu avea acces, din cauza spațiilor înguste. Chiar și așa, Lică ar fi ajuns la închisoare, după care ar fi plecat cu iubita lui în America, de unde au trimis sume importante de bani acasă.

Reală sau nu, legenda stârnește curiozitatea multor oameni, care vin anual să viziteze Canionul Râpa Roșie. Unii spun, chiar, că aici este locul în care simți că trăiești o altă viață.

Râpă Roșie din județul Alba
Râpă Roșie din județul Alba

Canion spectaculos din România: Canionul Banița

Deși este puțin promovat, Canionul Banița este nemaipomenit de frumos. Acest canion este parcurs de pârăul Jupâneasa, care a sculptat, de-a lungul timpului, în calcar, o formă perfect curbată. Și acest loc este unul presărat cu legende. Se spune că, în această zonă, dacii au ascuns de romani o comoară, pe care au protejat-o cu un blestem.

Canionul Banița
Canionul Banița

Canionul şi Cascadele Tamina din Masivul Piatra Mare

Canionul şi Cascadele Tamina din Masivul Piatra Mare poate fi găsit în Valea Prahovei, în apropiere de Bușteni. Cascadele Tamina sunt cinci cascade mici, care au un singur punct de vărsare. În legătură cu priveliștea din Canionul Tamina, aceasta este fantastică, deoarece, în zare se poate observa pasul Predeal. Este o zonă excelentă pentru amatorii de alpinism, deoarece are 71 de trasee de escaladă. Astfel că, nu este o zonă ușor de explorat, pentru că este abruptă și are instalații degradate. Cu toate acestea, în ultima perioadă s-a încercat reabilitarea zonei.

Canionul şi Cascadele Tamina din Masivul Piatra Mare
Canionul Tamina din Masivul Piatra Mare

Canionul Oraţii din Culoarul Rucăr-Bran

Acest canion se găsește la poalele munților Piatra Craiului, în culoarul Rucăr-Bran, din Valea Oraţii. Priveliștea este una deosebită, deoarece se pot vedea Cetatea Orații, Cheile Dâmboviței și Cheile Dâmbovicioarei. Canionul Oraţii este situat la doar 24 de kilometri de Castelul Bran și le are pe toate: munte, relaxare, dar şi puţină istorie.

Canionul Oraţii din Culoarul Rucăr-Bran
Canionul Oraţii din Culoarul Rucăr-Bran

Canionul din România care merită văzut: Canionul Moldoveanu

Canionul Moldoveanu se găsește în Munții Făgărașului. Este alcătuit din calcare și dolomite, fiind ușor de parcurs în zilele călduroase. Explorarea zonei poate dura trei sau patru ore, fiind destinația perfectă, în cazul în care sunteți iubitori de zone montane. În proximitatea Canionului Moldoveanu pot fi găsite Palatul Brukenthal şi Cascada Bâlea.

Canionul Moldoveanu
Canionul Moldoveanu

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments