vineri, ianuarie 10, 2025
AcasăTurismCharlie Ottley, realizatorul ”Wild Carpathia” s-a mutat în România. Britanicul şi-a cumpărat...

Charlie Ottley, realizatorul ”Wild Carpathia” s-a mutat în România. Britanicul şi-a cumpărat în judeţul Braşov o veche gopodarie pe care a renovat-o

[ad_1]

Charlie Ottley, realizatorul ”Wild Carpathia” s-a mutat în România. El şi-a cumparat o fermă în comuna Șirnea, judeţul Braşov, la 134 de kilometri de Viscri, unde este „domeniul” prinţului Charles. Cunoscutul om de televiziune a renovat casa iar în viitor vrea să primească turişti în căsuţă.. Acum are toate facilităţile într-o locuinţă tradiţională şi îi îndeamnă şi pe alţii să procedeze la fel.

Charlie Ottley, realizatorul celebrelor documentare Wild Carpathia şi Flavors of România, a devenit unul dintre cei mai asidui ambasadori neoficiali ai ţării noastre, alături de Prinţul Charles al Marii Britanii. Serialele realizate împreună cu echipa sa, difuzate în toată lumea prezintă o Românie altfel decât cea cu care am fost obişnuiţi, aducând imense avantaje turismului românesc.

Charlie Ottley, realizatorul ”Wild Carpathia” s-a mutat în România

Charlie Ottley, britanicul care a promovat România cu celebra serie “Wild Carpathia”, s-a mutat la noi, în satul Sirnea, din judeţul Braşov. A cumpărat acolo o veche gopodarie şi a muncit cot la cot cu meşterii ca să o repare.

Acum are toate facilităţile într-o locuinţă tradiţională şi îi îndeamnă şi pe alţii să procedeze la fel.

Gospodăria veche în care locuieşte acum Charlie Ottley, pe coasta unui deal din Sirnea, nu şi-a pierdut farmecul de odinioară, odată cu lucrările de renovare.

De la fereastră, el şi iubita lui pot admira crestele Craiului şi casele tradiţionale risipite pe dealurile din jur.

”Trebuie să arătăm că aceste case pot fi refolosite, toată mobila pe care o avem aici am luat-o şi am refolosit-o, am găsit lămpi la mâna a doua, paturi, totul, nimic nu este nou, totul este vechi, antic. Am vrut să fie tradiţională şi stilată, dar combinată de asemenea cu tehnologie modernă”, a spus englezul.

Jurnalistul vrea să schimbe modul în care se face turism în zonă. Spera să îi convingă pe localnici şi pe investitori să păstreze tot ce e vechi şi valoros.

”Idee este că putem închiria locul pentru o grămadă de bani, mult mai mulţi bani decât dacă ai avea o costructie tipică din beton. Pentru că turiştii străini vor să stea într-un loc ca acesta, nu vor să plătească 120 de lei pentru o cameră cu un duş de plastic, ci ar prefera să plătească 100 de euro şi stea într-o casă luxoasă, dar tradiţională”, a mai spus Charlie Ottley.

Charlie Ottley vrea să primească turişti în căsuţa deja reparată

Ca să se asigure că da un bun exemplu, britanicul şi-a amenajat casa cu meşteri de prin partea locului. Tiberiu Valimareanu, un meşter tâmplar, a declarat că afost o adevărată provovare să muncească la renovarea casei.

“A fost o nouă provocare, a trebuit să respectăm totul exact cum se făcea odată, am fost nevoiţi să lucrăm aici, din drujba şi din ustensilele pe care le-am avut să facem mobilă şi tot ce a fost de făcut”.

Charlie vrea să le arate oamenilor de afaceri că pot să lucreze din vârf de munte, pentru că au aici internet de mare viteză.

“Pentru noi acesta este sediul, biroul şi abia aştept să vin aici şi să lucrez la noile proiecte, filmăm acum Delta Dunării şi vrem să rebrand-uim Delta Lumii, ca şi Amazonul Europei, pentru că nu a fost niciodată promovată aşa cum trebuie şi este un ecosistem atât de preţios şi vital”, spune Charlie.

Charlie plănuieşte ca în această primăvară să reconstruiască vechiul hambar şi să se mute acolo pentru a primi turişti în căsuţa deja reparată.

A ajuns în România în 2010, la propunerea unui prieten apropiat. Şi-a dat seama că aşa arată Scoţia cu 500 de ani în urmă, înainte să fie tăiaţi copacii şi să fie distrusă biodiversitatea. Pe meleagurile noastre, globetrotter-ul britanic spune că a văzut ultimele păduri maiestuoase ale Europei. Şi urşi în sălbăticie: „Am zis, wow, este incredibil!”. Dar avertizează că situaţia s-ar putea schimba dramatic, dacă autorităţile şi oamenii de rând nu vor preţui natura spectaculoasă pe care o avem.

Ţara noastră l-a inspirat, oamenii pe care i-a întâlnit au fost prietenoşi şi bucuroşi de ceea ce făcea, iar acesta a fost motivul pentru care a revenit şi a făcut seria Wild Carpathia, ducând munca sa la nivel de artă. „M-am îndrăgostit de România din ce în ce mai mult în fiecare an”, mărturiseşte. Wild Carpathia a avut audienţa în peste 110 ţări din lume şi a fost tradusă în 11 limbi diferite. Producţia a fost susţinută de Alteţa Sa Prinţul Charles şi Majestatea Sa Margareta a României.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments