joi, decembrie 26, 2024
AcasăMondenContraindicații coacăze negre. Ce se întâmplă dacă mănânci prea multe?

Contraindicații coacăze negre. Ce se întâmplă dacă mănânci prea multe?

[ad_1]

Beneficiile coacăzei negre cu greu pot fi supraestimate. Chiar dacă pentru majoritatea lumii se pot bucura de acest super aliment, acesta are și contraindicații. Aceste fructe sunt un depozit de vitamine și ajuta organismul împotrivă multor boli. Oamenilor care le pasa de sănătatea lor și duc un stil de viață sănătos ar trebuii să includă coacăzele negre în dieta lor.

Coacăza neagra este un arbust peren din familia Grossulariaceae, care creste în toată Europa și Asia centrală. Fructele de coacăze negre sunt fructe de pădure mari, de culoare mov închis sau negre, cu o aromă și un gust puternic și se coc în a doua jumătate a verii. Boabele și frunzele de coacăze sunt utilizate în gătit, cosmetica, medicina tradițională și medicina naturista.

Coacăzele negre se pot găsit în comerț proaspete, congelate, sucuri, dulceață dar și vin din coacăze.

Coacăze negre contraindicații. Când nu ar trebuii să consumați aceste fructe

Nu este recomandat să mâncați mai mult de 100 de grame de coacăze de odată.  Datorită cantității mari de acizi organici din compoziția sa, este mai bine să evitați coacăzele negre pentru persoanele care au probleme cu ulcerul, gastritei, pancreatitei și a altor boli gastro-intestinale.

Ca și orice alt fruct există riscul unei reacții alergice, deci trebuie să încercați cu atenție când consumați pentru prima data. Substanțele din coacăzele, Cumarina și vitamina C, contribuie la subțierea sângelui. Acest lucru este util la persoanele care suferă de tromboza și au probleme cu coagularea crescuta a sângelui. În cantități mari, coacăzea neagra poate provoca o separarea unui cheag de sânge. Prin urmare, este mai bine să nu mănânci prea multa coacăze.

Coacăzele negre beneficii pentru sănătate

Chiar dacă consumul de coacăze negre are și unele contraindicații, în majoritatea timpului aceste fructe sunt un izvor de sănătate. Aceste fructe de pădure pot stimula sănătatea organismului. Vitamina C se găsește din abundenta în aceste fructe. O mana mica de coacăze negre acoperă necesarul zilnic al unui adult pentru vitamina C.

Coacăzele negre, fructele, frunzele, mugurii și arbustul în sine sunt din ce în ce mai studiate de oamenii de știință. Până în prezent, efectele sale sunt testat în principal pe celulele vii și pe animalele de laborator. De exemplu, o serie de studii au confirmat capacitatea coacăzelor negre de a suprima activitatea virusului gripal și herpes. Într-un experiment pe șoareci care au prelevat extractul, acesta a interferat cu fixarea virusului pe membrana celulară și pătrunderea acestuia în citoplasmă.

Este cunoscut că proprietățile coacăzelor ajuta inima și vasele de sânge. Cumarina și vitamina C subțiază sângele și reduc riscul de tromboză, fac pereții vaselor de sânge mai elastici. De asemenea, inhibă activitatea lipoproteinelor cu densitate mică, care cresc riscul de boli vasculare.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments