Gheorghe Turda, dezvăluiri despre scandalul în care a fost implicat. Cum se apără artistul în vârstă

119


Recent, numele lui Gheorghe Turda a fost implicat într-un scandal cu un coleg de breaslă, artistul în vârstă fiind acuzat de o ieșire violentă. Concret, Constantin Enceanu îl acuză pe Turda, după ce cei doi artiști au avut un conflict în urmă cu o săptămână la Mangalia. Potrivit martorilor prezenți atunci, victimă colaterală ar fi ieșit fina lui Ionuț Dolănescu, cea care s-a ales cu buza spartă.

Zilele acestea, capul de afiș din lumea muzicii populare l-a ținut scandalul dintre doi artiști cu state vechi. Mai precis, este vorba despre Gheorghe Turda și Constantin Enceanu, protagoniștii unui episod reprobabil care s-a petrecut la un hotel de pe Litoral. Acum însă au ieșit la iveală noi detalii, care la prima vedere îl incriminează tocmai pe artistul originar din Săpânța. Recent au apărut în spațiul public câteva înregistrări în care celebrul interpret de muzică populară folosește un limbaj licenţios la adresa colegului său de breaslă. În apărarea sa, artistul a făcut primele declaraţii pe tema acestui subiect la un post de televiziune.

Cum se apără Gheorghe Turda

După ce în urmă cu o săptămână a fost implicat într-un scandal de zile mari, acum Gheorghe Turda este din nou în centrul atenţiei. Astfel, au apărut mai multe înregistrări în care artistul din Săpânța înjură. Și totuși, interpretul de muzică populară neagă faptul că el ar fi în acele înregistrări. Mai mult decât atât, acesta spune că sunt doar niște trucaje ale celor care își doresc să-și facă reclamă pe spatele său.

„Eu știu cine sunt indivizii, dar nu vreau să le dau numele că nu vreau să le fac eu reclamă. Să-și vadă de meseria lor, de relația lor sentimentală și nu mă interesează acești indivizi inculți din punctul meu de vedere”, a precizat Gheorghe Turda.

Gheorghe Turda a ajuns la o frumoasă vârstă

Artistul popular s-a născut în Săpânța, județul Maramureș, la data de 6 martie 1948. Ajuns la vârsta de 73 de ani, Gheorghe Turda, care a avut o relație cu Nicoleta Voicu, se poate lăuda că a concertat în aproape 50 de țări ale lumii. Mai mult, artistul a fost înaintat în gradul de general de brigadă în rezervă prin decret prezidențial, astfel că se poate bucura și de o pensie frumoasă. Referitor la scandalul în care este implicat, el mai spune că cei care nu au talent şi nu au reuşit prin forţele proprii să devină cineva, încearcă să o facă prin intermediul scandalurilor.

„E o făcătură conjugată de acești artiști care vor să-și facă reclamă în public pe seama lui Gheorghe Turda. Chiar mai devreme treceam în revistă la câți președinți americani am cântat. Am avut turnee în 49 de țări ale lumii și în America am fost de cel puțin 30 de ori, dacă nu mai mult”, a precizat Gheorghe Turda.

De la ce a pornit totul

Episodul de tristă amintire s-a petrecut în Mangalia, la terasa hotelului unde Gheorghe Turda, Constantin Enceanu și alți artiști au filmat pentru emisiunea „Rămăşag pe folclor”. Cei implicați în proiect au rămas să petreacă cu gazdele şi echipa de filmare. Cum era obiceiul, artiștii au început să le cânte gazdelor, iar când a venit rândul lui Gheorghe Turda, Constantin Enceanu l-a oprit din cântat. Gheorghe Turda s-a enervat şi a aruncat cu un pahar care i-a spart buza finei lui Ionuţ Dolanescu.

„Am cântat cea mai frumoasă doină din repertoriul meu, «Doina ardelenilor», la a doua strofă s-a ridicat (n.r. – Constantin Enceanu) şi mi-a oprit cântarea. A început să urle şi să comenteze, de ce cântă Turda?! M-am enervat, am aruncat cu apă dintr-un pahar, nu l-am lovit”, a mai spus Gheorghe Turda, ajuns la frumoasa vârstă de 73 de ani.


Sursa: bzi.ro