miercuri, ianuarie 22, 2025
AcasăCulinarCum poţi slăbi cu salata de pătrunjel

Cum poţi slăbi cu salata de pătrunjel

[ad_1]

Şase legături de pătrunjel verde se spală şi se aleg numai frunzele şi codiţele fragede. Se toacă mărunt şi se amesteca cu o cantitate egală de frunze de mentă proaspete tocate. Se adăuga o lingură de grâu farmitat care a fost înmuiat în apă caldă 30 minute, o roşie mare tăiată în cuburi mici şi zeama de la jumătate de lămâie. Mentă proaspătă se poate păstra peste iarnă în congelator sau în ghiveci.

Salată de pătrunjel se mănâncă în cursul zilei ori de câte ori vă este foame. La micul dejun se consuma o ceaşcă de cafea neagră şi un fruct (portocală, banana, grapefruit, căpşuni sau măr). La prânz trebuie să mâncaţi piept de pui la grătar sau fiert, un măr sau o pară, iar la cină un ou fiert (preferabil cu două gălbenuşuri), un morcov mare crud, un măr ionatan.

Regimul se ţine minim o săptămână, timp în care veţi reuşi să slabiţi 3-3.5 kg. Va trebui să consumaţi zilnic cel puţin 3 litri de apă, ceai neîndulcit sau chiar borş crud.

Pătrunjelul este o plantă erbacee medicinală, aliment şi condiment, cultivat în majoritatea zonelor de relief în ţara noastră, care provine din pătrunjelul sălbatic de pe ţărmul Mării Mediterane.

Cum poţi slăbi cu salata de pătrunjel

Planta are rădăcina pivotantă, conică sau alungită, de culoare alb-cenuşie, cu gust dulce şi miros plăcut aromat. Tulpina floriferă a pătrunjelului este înaltă până la 130 cm, are formă cilindrică, este uşor striată şi ramificată chiar de la bază. Frunzele sunt lucioase pe partea superioară şi au un miros caracteristic extrem de plăcut.

Deseori, pătrunjelul este subapreciat, deşi are importante calităţi nutritive şi paleative. Majoritatea oamenilor nu cunosc beneficiile sale şi îl folosesc deseori pentru a decora diverse tipuri de mâncăruri.

Pătrunjelul conţine mai multă vitamina C decât lămâia, portocala sau varza, la care se adaugă vitaminele A, B1,B2, B3, B5, B6, B9, K şi E.

De asemenea, este o sursă importantă de glucide, proteine, minerale (potasiu, calciu, fosfor, magneziu, fier, sodiu), ulei volatil, lipide şi flavonoizi.

Conţinutul bogat de vitamina A şi C are un puternic efect antioxidant, detoxifiant, antialergic, antitumoral, tonifică ficatul, stimulează activitatea vezicii biliare, fluidifica secreţiile, antispastic,relaxează fibrele musculare netede intestinale, gastrice, bronşice, întăreşte sistemul imunitar,are efect vasodilatator, regenerează peretele vascular, menţine elasticitatea vaselor, are efecte afrodisiace şi asigură o bună funcţionare a aparatului genital.

Cum poţi slăbi cu salata de pătrunjel

De asemenea, pătrunjelul limitează procesele inflamatorii, are efect antirahitic, antiscorbutic, vermifug, diuretic, neutralizează efectele intoxicaţiei cu tutun, alcool, alimentaţie excesivă cu carne sau prelucrată industria şi conţine uleiuri volatile cu efect antitumoral.

Consumat crud sau sub formă de infuzie, decoct, pătrunjelul este eficient în tratarea edemelor, infecţiilor, asteniei, tulburărilor de circulaţie sanguină, hipertensiunii, bolilor reumatice, anorexiei,meteorismului şi colicilor abdominale, astmului bronşic, amenoreei şi elimină halena (respiraţia urât mirositoare).

Sub formă de gargară, băi sau spălături locale, pătrunjelul ajută la vindecarea plăgilor, înţepăturilor deinsecte, a conjunctivite, ameliorează contuziile şi pigmentaţiile pielii şi înlătură durerile dentare.

Pătrunjelul conţine mai mult fier decât spanacul şi mai mult fluor decât orice alt aliment, contribuind astfel la menţinerea unei danturi şi a unei osaturi puternice. De asemenea, o legătură de pătrunjel furnizează mai multe proteine decât 2 ouă, devenind un aliat de nădejde în curele de slăbire, deoarece conferă senzaţia de saţietate.

Frunzele şi tulpinile de pătrunjel neutralizează şi ajută la eliminarea toxinelor din organism şi sunt eficiente în toate afecţiunile ficatului, inclusiv la ciroze sau hepatite, distrugând germenii patogeni şi chiar diferite virusuri.

În plus, datorită calităţii sale de excelent antioxidant, pătrunjelul consumat zilnic de 3 ori pe zi, câte 20 ml de suc împreună cu alte sucuri naturale ajută foarte mult la vindecarea cancerului. Sucul proaspăt se poate consuma în timpul tratamentului cu citostatice, ajutând la diminuarea efectelor negative ale medicamentelor şi la distrugerea celulelor canceroase.

Consumul de pătrunjel este contraindicat femeilor gravide şi celor care alăptează deoarece planta conţine apiol (estrogen natural) care stimulează contracţia uterină şi diminuează secreţia lactată.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments