Cum s-a infectat cu covid dr. Alexandru Paziuc, psihiatru: „Un pacient m-a scuipat din cap până în picioare”

131


Afirmaţie şocantă! Fostul director al Spitalului Psihiatric din Câmpulung Moldovenesc, dr. Alexandru Paziuc, s-a infectat cu covid după ce a fost scuipat, de mai multe ori, de un pacient agitat.

Dr. Alexandru Paziuc a avut coronavirus din cauza unei persoane în vârstă de… 78 de ani. Totul s-a întâmplat în momentul în care, la spitalul din Câmpulung Moldovenesc, a ajuns o ambulanţă cu un pacient extrem de agitat.

„Prin natura meseriei de medic, da, am trecut prin acest eveniment. Am făcut o formă uşoară, aproape nesesizabilă. Analizele de sânge mi-au dovedit că am trecut prin acest eveniment. Ne-a fost trimis un pacient în vârstă de 78 de ani. Era foarte agitat, nu puteau să-l dea jos din salvare cei de la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc”, a afirmat Alexandru Paziuc.

„L-au trimis la Psihiatrie, să-l liniştim. Colegii au considerat că, având experienţă, voi şti să mă apropii de acel bătrân. M-am apropiat, i-am dat medicaţia. Drept răsplată m-a scuipat din cap până în picioare. Eu eram echipat şi cu mască, şi cu vizieră. Totuşi, a reuşit. Cred că de acolo am am luat virusul”, a mai spus acesta.

Cât despre ideea vaccinării împotriva COVID-19, medicul psihiatru a spus că prefer[ să o amâne. De ce? Pentru că a dezvoltat anticorpi la boal[.

„Dacă se impune sau dacă se schimbă ceva, eu am să fac vaccinul”, a completat medicul.


Sursa: bzi.ro