vineri, aprilie 19, 2024
AcasăMondenPunctele negre pe nas: cum să scapi de ele, acasă

Punctele negre pe nas: cum să scapi de ele, acasă

[ad_1]

Punctele negre de pe nas sunt o problemă familiară. Femeile și bărbații suferă de comedoane. Mai mult, o astfel de problemă poate apărea la aproape orice vârstă. Să ne dăm seama ce sunt punctele negre, din ce apar și cum să facem față problemei.

Puncte negre pe nas: ce sunt, din ce apar

Pielea curată și strălucitoare este visul oricărei persoane. Uscăciune excesivă sau grăsime excesivă, acnee, acnee și puncte negre – aceasta este o listă cu cele mai populare probleme pe care oamenii le apelează la cosmeticieni și dermatologi. Și dacă acneea și punctele negre trebuie tratate în mod cuprinzător, atunci cu punctele negre totul este puțin mai ușor.

Înainte de a învăța cum să scăpăm de punctele negre, să ne dăm seama ce este. Denumirea științifică pentru o problemă comună este comedoanele sau, mai simplu, punctele negre. Acesta este un fel de dop gras cu un amestec de praf și murdărie.

Ce cauzează formarea punctelor negre? Motivul principal este munca grea a glandelor sebacee, care secretă prea multă secreție. În pori, grăsimea se amestecă cu praf, reziduuri cosmetice și alți contaminanți. După oxidare, dopul sebaceu devine negru și se așează strâns în por, înfundându-l astfel.

Dacă observați puncte negre, pentru a nu vă afecta sănătatea, vă recomandăm să consultați un medic pentru ca acesta să selecteze mijloacele adecvate pentru a scăpa de ele.

De asemenea, punctele negre de pe față apar din motive precum:

  • predispozitie genetica;
  • stres;
  • tulburari de somn;
  • obiceiul de a-ți atinge fața cu mâinile;
  • abuz de junk food, dulciuri și alcool;
  • fumat;
  • lipsa îngrijirii pielii;
  • cosmetice faciale neadecvat selectate.

După cum puteți vedea, cele mai multe comedoane apar din cauza unui stil de viață nu complet corect. Mai degrabă, duce la întreruperea glandelor sebacee. Prin urmare, curățarea nasului de punctele negre ar trebui să înceapă cu o schimbare a dietei – renunțați la dulciuri, grase, prăjite, condimentate și sărate. Mănâncă alimente sănătoase și mănâncă multe fructe și legume. De asemenea, te sfătuiesc să renunți la obiceiurile proaste.

Desigur, aceste sfaturi se referă indirect la întrebarea cum să scapi de punctele negre de pe față. Mai degrabă, este prevenirea apariției de noi comedoane. Vom vorbi mai departe despre cum să eliminați punctele negre care au apărut deja.

Punctele negre pe nas: cum se elimină cu măști

Nu este ușor să te ocupi de comedoane negre. Fii pregătit pentru o luptă lungă: acneea nu va dispărea dintr-o singură dată. Este necesară o muncă cuprinzătoare. În primul rând, mergeți la medicul dumneavoastră sau cosmeticianul și găsiți produse cosmetice bune pentru îngrijirea pielii. Curăță, hidratează și tonifiază-ți fața zilnic.

Cel mai adesea, comedoanele negre se acumulează în așa-numita zonă T – pe nas, bărbie și frunte. Aceasta este zona în care glandele sebacee sunt deosebit de active. De aceea, cel mai adesea caută o modalitate de a elimina punctele negre din nas.

Există multe modalități de a învinge comedoanele negre.

Mască de gelatină și cărbune negru

Această mască pentru punctele negre pe nas este una dintre cele mai populare. Probabil că toată lumea a auzit despre ea. Rețelele sociale sunt pline de reclame despre un remediu miracol care ajută la scăparea tuturor impurităților de pe față, inclusiv a punctelor negre. Într-adevăr, instrumentul este eficient. Cu toate acestea, toată lumea poate pregăti o astfel de mască acasă:

  1. Zdrobiți două comprimate de cărbune negru activate în pulbere.
  2. Luați 30 ml de lapte, încălziți puțin pentru a-l menține cald.
  3. Se toarnă o lingură de gelatină instantanee și cărbune în ea.
  4. Se amestecă bine și se aplică pe față.
  5. Așteptați până se usucă. De obicei, durează aproximativ 15-20 de minute.
  6. Când masca devine un film, apucați marginile și îndepărtați-vă, deplasându-vă de jos în sus.


Cel mai bine este să aplicați masca pe zona T. Pentru un efect pozitiv, utilizați produsul cel puțin o dată pe săptămână.

 

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments