sâmbătă, noiembrie 23, 2024
AcasăCulinarCum se face mazărea. Rețetă pentru toată lumea

Cum se face mazărea. Rețetă pentru toată lumea

[ad_1]

Mâncarea de post este destul de căutată printre români, nu doar datorită religiei, dar și gustului aparte. Poate că mulți se întreabă cum se face mazărea, dar spre mirarea multora, rețetele sunt foarte ușoare.

Fie că suntem începători în bucătărie sau nu, rețetele cu mazăre sunt foarte ușor de făcut. În primul rând, mazărea mai exact nu este o legumă, ci o leguminoasă, fiind din familie cu fasolea și soia. Mâncarea de post este foarte frecventă în dieta românilor, iar această rețetă este una demențială. De obicei în supermarketuri o putem găsi congelată sau la borcan, dar dacă puteți să o procurați verde este și mai bine, nefiind implicați niciun fel de conservanți.

Cum se face mazărea verde. Delicatesa naturii

Dacă mazărea pe care o aveți este verde, va trebui să o fierbeți puțin înainte. O rețetă delicioasă este cea în care călim niște ceapă cu morcovi, la care adăugăm mazărea și sosul de roșii. Aceasta oferă un gust foarte plăcut dulceag și merge foarte bine condimentată cu piper sau ardei iute, totul fiind la atitudinea fiecăruia.

ceapa si morcovi la prajit in tigaie
Mancarea de post este foarte apreciata atat din punct de vedere medical, dar si gastronomic

O cantitate de 400 – 500 de grame de mazăre este suficientă pentru a obține 2 sau 3 porții de mâncare. Dacă este vorba despre mazăre proaspătă, verde, este recomandat să o punem la fiert pentru 15 – 20 de minute, de când a început să fiarbă apa, cu puțină sare. În acest timp, celelalte ingrediente pot fi pregătite. O ceapă medie spre mare este perfectă pentru a îi intensifica gustul dulceag al preparatului. Pe aceasta o puteți tăia în cubulețe și pune ulterior la călit.

Tot pentru călit vom avea nevoie și de 2 morcovi medii pe care îi putem tăia pe lungime, iar după se pot felia cât mai subțire pentru a se găti repede. Cei ce nu doresc grăsimi, toate acestea pot fi făcute în puțină apă, iar când scade se tot adaugă completare. Un ardei roșu tăiat cubulețe sau un gogoșar mai mare poate să intensifice gustul natural de legume, iar coloritul rețetei noastre este unul mult mai aspectuos.

Toate cele menționate mai sus se pot pune într-o tigaie la prăjit, alături de sare, piper și câteva frunze de dafin (2 sau 3 ar fi suficiente, depinde de mărimea lor). Sarea ajută la deshidratarea legumelor, iar celelalte două aromează mâncarea. Se pot adăuga și 2-3 căței de usturoi pentru a oferi un gust autentic românesc.

cum se face mazarea in farfurie cu marar
Sosul de roșii poate fi o decizie foarte bună pentru a schimba cromatica

Tocana de mazăre. Ultimele detalii

Acum că mazărea a fiert puțin, amidonul din ea s-a gătit și poate fi folosită o strecurătoare pentru a elimina apa. Iar ca ultim pas, totul se adaugă în tigaie și se pot adăuga 50 de grame de unt 80% grăsime. Se amestecă regulat și se menține un foc mediu. Cine dorește poate să folosească niște ardei iute tăiat rondele pentru a face un gust ceva mai picant. Dacă mazărea este verde, rețeta este foarte potrivită pentru cei ce au probleme cu histamina căci totul este proaspăt folosit.

Mâncarea se poate încheia aici, iar pentru cei ce preferă o nuanță mai roșiatică preparatului, se poate adăuga bulion sau suc de roșii. Și despre cum se face mazărea congelată, am putea spune că este aceeași rețetă doar că va lipsi acea fierbere de 15-20 de minute. Iar mazărea se adaugă cu ceapa și restul legumelor. Sarea și piperul după gust, iar focul de la aragaz poate să fie închis. Poftă bună!

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments