duminică, ianuarie 19, 2025
AcasăCulinarCum se gătește sparanghelul. Trucurile bucătarilor francezi pentru o garnitură delicioasă

Cum se gătește sparanghelul. Trucurile bucătarilor francezi pentru o garnitură delicioasă

[ad_1]

Cum se gătește sparanghelul este o curiozitate tot mai populară în ultima perioadă. Gospodinele de la noi au început să caute tot mai multe rețete noi pentru pregătirea acestei legume. Sparanghelul este bun atât ca garnitură, cât și ca preparat independent. De asemenea, această legumă are extrem de multe vitamine, minerale și alte substanțe utile.

În el puteți găsi vitaminele K, E, A, C, grupa B, acid folic, seleniu, cupru, mangan, potasiu, calciu și fier. Consumul regulat de sparanghel ajută la curățarea organismului de toxine, la normalizarea proceselor de formare a sângelui și la îmbunătățirea funcționării inimii și a vaselor de sânge. Și are doar 20 de kilocalorii la 100 de grame, fiind o garnitură perfectă pentru perioada în care urmezi o dietă.  Sparanghelul nu este doar gustos și sănătos, ci și un fel de mâncare foarte apetisantă. Pentru a pregăti o capodopera culinară franceză din această legumă, aveți nevoie de un minim de timp și ingrediente. Trebuie doar să cunoașteți câteva dintre subtilitățile și trucurile gătirii sparanghelului. Astfel, dacă încă nu v-ați dat seama ce veți găti pentru cina în seara asta, atunci poate ar trebui să acordați atenție sparanghelului?

Cum se gătește sparanghelul. Trucurile bucătarilor francezi pentru o garnitură delicioasă
Apropo, sparanghelul proaspăt nu are miros

Cum să alegi la magazin sparanghelul perfect. De ce aspecte trebuie să ții cont

În momentul în care te-ai hotărât să mergi la magazin pentru sparanghel este bine să cunoști câteva sfaturi simple care te vor ajuta să alegi un produs proaspăt și cu adevărat foarte sănătos.

Desigur, în primul rând, trebuie să examinați cu atenție sparanghelul. Atenție la sfaturi. Acestea trebuie, în primul rând, să fie bine închis și să nu elibereze semințe. Simțiți tulpinile pentru a vă asigura că sunt ferme și dense, nu moi și ofilite. Tulpinile nu trebuie să fie nervurate sau plate. În mod ideal, acestea vor fi rotunjite.

sparanghel pe o farfurie
În momentul în care te-ai hotărât să mergi la magazin pentru sparanghel este bine să cunoști câteva sfaturi simple care te vor ajuta să alegi un produs proaspăt

Apropo, sparanghelul proaspăt nu are miros. Țineți cont de acest lucru și simțiți-vă liber să mirosiți produsul pe care îl cumpărați. Sparanghelul proaspăt are și tulpini mai subțiri și este mult mai ușor de gătit. În ceea ce privește culoarea, alegeți sparanghelul verde aprins. Acesta este unul dintre semnele calității.

După cum spun bucătarii profesioniști, în bucătăria franceză, tot ce poate fi jupuit va fi jupuit. La fel este și cu sparanghelul. Acest lucru nu este deloc necesar și depinde de preferințele personale de gust, dar există 2 motive pentru care este mai bine să curățați sparanghelul. În primul rând, pielea sa este greu de mestecat. Și, în al doilea rând, sparanghelul se poate găti neuniform. Tulpinile durează mai mult să se gătească, dar în acest timp sparanghelul se poate găti prea tare în interior. Capetele, apropo, trebuie tăiate cu un cuțit ascuțit.

Vă sfătuim să gătiți sparanghelul cât mai repede posibil. Sparanghelul ideal ar trebui să fie verde aprins și crocant. Dar sparanghelul care a fost prea fiert va deveni prea moale, ofilit și nu foarte apetisant.

Cum se gătește sparanghelul. De cât timp ai nevoie pentru a obține o garnitura perfectă

Gătirea sparanghelului este mai ușoară decât crezi. Pentru a obține o garnitură extrem de delicioasă fierbeți cât mai multa apă, puteți adăuga puțină sare într-o cratiță mare. După care adăugați sparanghelul si gătiți leguma 2-3 minute. Amintiți-vă mereu de faptul că cu cât gătiți mai devreme sparanghelul, cu atât este mai bine. Timpul depinde practic doar de grosimea tulpinilor.

sparanghel rasucit cu bacon pe un suport de lemn
Sparanghelul nu este doar gustos și sănătos, ci și un fel de mâncare foarte apetisantă

Din moment ce apa a fiert, scurge lichidul rămas și pune sparanghelul pe o farfurie, adaugă condimente după gust sau zeamă de lămâie și poți servi deliciul alături de un tartar de vită și un sos franțuzesc autentic.

Este bine să nu adăugați lichide cu gust acru când gătiți sparanghelul. Printre aceste lichide se numărul oțetul, vinul, sucul de lămâie și alte sosuri. Culoarea și gustul lui s-ar putea să nu se schimbe în bine. Adăugați aceste ingrediente înainte de servire, și va fi foarte gustos. Acest lucru se aplică oricărei metode de gătire a sparanghelului.

Atunci când nu știi cum se gătește sparanghelul acasă poți lua leguma cu tine în natură. Pe grătar această garnitură iese foarte gustoasă, parfumată și aromată de fum. Pregătirea lui va dura doar 5 minute. Pur și simplu încălziți grătarul la mediu, stropiți cu ulei de măsline peste sparanghel și gătiți. Leguma poate fi servită cu salată de gogonele verzi.

sparanghel pe o farfurie langa o felie de lamaie
Consumul regulat de sparanghel ajută la curățarea organismului de toxine

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments