sâmbătă, aprilie 27, 2024
AcasăDivertismentCum sunt create jocurile video: procesul de dezvoltare!

Cum sunt create jocurile video: procesul de dezvoltare!

[ad_1]

În prezent, jocurile video au ajuns extrem de populare încât nu ne putem imagina viața fără ele. Oricât de ocupați am fi în taskurile cotidiană, tot găsim câteva minute pentru a ne relaxa la un joc.

Însă acestea nu au fost de la început atât de bine realizate și dezvoltate. Totul a fost influențat de evoluția tehnologică și a gadgeturilor, dar și prin prisma pregătirii oamenilor.

Jocurile online există din anii 1970, însă la început erau practicate în regim sigle player. Ulterior au apărut și jocurile multiplayer. Iar odată cu evoluția internetului, jocurile au ajuns să fie practicate în rețea. De-a lungul anilor, dezvoltarea industriei de gaming  a dus la apariția unui număr impresionant de jocuri online și a încurajat creșterea comunităților în jurul acestora.

Sunt jocuri de mobile, jocuri de browser, jocuri ce pot fi practicate pe console sau stații de gaming. Fiecare joc trebuie dezvoltat și adaptat fiecărui mediu digital pentru a putea fi practicat cursiv, fără probleme, ofeerind o experiență distractivă jucătorilor.

Fiecare joc este rezultatul a mii de ore de lucru în echipă. De la concept la forma finală, jocul video trece prin mai multe faze evolutive. La fel ca o linie de producție, există o linie de dezvoltare a jocului. Astfel, fiecare departament intră în acțiune conform fluxului organizatoric.

Indiferent de producător sau de joc, inclusiv când vine vorba de pacanele online, în mare parte procedurile sunt aceleași. Un joc evoluează continuu, iar lucrurile care suna grozav în teorie ar putea să nu funcționeze atât de bine în realitate. Prin urmare, linia de producție nu este neapărat liniară. Lucrările trebuie trimise pentru aprobări creative și adesea pot fi trimise înapoi pentru revizuiri. Procesele trebuie să fie suficient de flexibile pentru a lua în considerare revizuirile și schimbările de curs.

Există trei etape principale în dezvoltarea unui joc video: Pre-producția, producția și post-producție. Dar haideți să le luăm pe rând.

În pre-producție sunt definite trăsăturile jocului, de ce ar trebui realizat, necesarul pentru a fi realizat, publicul țintă etc. De aici începe fiecare proiect.

Totul poate porni de la o idee grozavă pentru un tip de joc, de la o poveste ce merită să prindă viață sau construiți un scenariu în care să folosiți un anumit tip de tehnologie (de exemplu, VR, AI, un controler nou sau consolă).

Această etapă poate dura între o săptămână și un an, în funcție de tipul de proiect, resursele și finanțele disponibile și, de obicei, durează până la 20% din timpul total de producție.

Echipa de pre-producție poate fi formată din producător, programator, un designer, un artist etc. În faza aceasta se stabilesc bugetele, linia proiectului, se dezvoltă strategia de marketing. Apar și primele schițe. Aceste imagini conceptuale ajută la formarea limbajului jocului, oferind tuturor celor care lucrează la proiect un ghid vizual pentru aspectul general. Tot în faza aceasta sunt stabilite și celelalte detalii ce țin de coloana sonoră, codare etc.

Producția este a doua etapă și cea mai lungă. Practic, în această etapă ia formă tot ce s-a stabilit în pre-producție. Povestea este rafinată, sunt create active (personaje, creaturi, recuzită și medii), sunt stabilite regulile de joc, nivelurile etc. Pracitc acum se scrie codul ce va sta la baza jocului. Cu toate acestea, ideile inițiale nu se traduc întotdeauna atât de bine în realitate, așa că, pe măsură ce munca este realizată, jocul este testat și modificat continuu.

Etapa de producție are mai multe sub-etape: prototip, prima randare, varianta alpha, beta, gold master. În faza de prototip, se iau ideile din pre-producție și încep să fie detaliate. Este posibil ca unele jocuri să nu treacă niciodată de această fază.

Prima randare oferă o idee mult mai bună despre aspectul și modul de joc. Deși este încă departe de a fi definitiv, substituenții sunt înlocuiți cu materiale de calitate superioară și sunt adăugate celelalte detalii.

După ce tot conținutul a fost dezvoltat, acesta este asamblat în prima formă finală a jocului, dând naștere variantei alpha. Jocul este „funcțional”, ceea ce înseamnă că toate caracteristicile principale au fost adăugate și jocul este complet jucabil de la început până la sfârșit. Este posibil ca unele elemente, cum ar fi materialele artistice, să fie încă necesare, dar controalele și funcționalitățile ar trebui să funcționeze corect. Intră în joc testării, care au menirea de a testa și raporta primele erori.

După perioada de testare și în urma primelor corecții, se ajunge la varianta BETA, iar echipa ar trebui să se concentreze pe optimizare și mai puțin pe adăugarea de noi funcții sau caracteristici. Unele jocuri ajung publice în varianta BETA, altele în forma finală – Gold Master. Jocul este făcut public și cei pasionați se pot bucura de el. Un joc trebuie sa fie distractiv și atractiv, iar toate acestea se obțin după multe ore de analiză și dezvoltare.

Rolurile dezvoltatorilor de jocuri vor varia în funcție de dimensiunea și tipul studioului. Acestea sunt câteva dintre pozițiile comune pe care le veți găsi: manager de proiect, programatori, designeri, artiști conceptuali, animatori, modelatori 3D, ingineri audio, compozitori, testări etc.

Fiecare funcție este importantă în fluxul de creație al jocului. Managerul de proiect se asigură că procesul de dezvoltare a jocului se desfășoară fără probleme, fiind respectați termenii de livrare. Programatori ajută la dezvoltarea jocului, transformând ideile în linii de cod. Programatorii sunt adesea ingineri software sau informaticieni cu experiență în programare.

Testerii de jocuri video sunt esențiali în procesul de dezvoltare a jocului! Acești oameni testează jocuri, caută erori și se asigură că jocul funcționează fără probleme, iar instrucțiunile sunt clare pentru jucători. Ei raportează erori echipei de dezvoltare în ceea ce este uneori cunoscut sub numele de fișă de erori.

echipa de productie

În post-producție, odată ce producția este completă și jocul a fost livrat, procesul de dezvoltare a jocului continuă, unii membri ai echipei fiind relegați la întreținere (remedierea erorilor, crearea de corecții) sau crearea de bonusuri sau conținut descărcabil (DLC).

Se poate organiza un debrief pentru a discuta ce a funcționat/nu a funcționat și pentru a determina ce ar putea fi făcut mai bine data viitoare. Toate documentele de proiectare, activele și codul sunt finalizate, adunate și stocate, în cazul în care vor fi necesare în viitor.

Inclusiv în industria de gambling, sunt respectate aceste etape, cu atât mai mult cu cât producătorii de jocuri de cazinou sunt provocați să scoată titluri noi cât mai atractive, interesante și în care să înglobeze noile tehnologii, totul pentru o experiență completă oferită jucătorului.

[ad_2]

Sursa: bzi.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments