Deciziile Biroului Executiv al PNL. S-au stabilit nominalizările la Ministerul Fondurilor Europene, la Ministerul Digitalizării și la CCR

57


Biroul Executiv al PNL a decis, azi în unanimitate, nominalizările pentru funcția de ministru al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, funcția de ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării și funcția de judecător la CCR, din partea Senatului.

Marcel Boloş va fi nominalizat la Ministerul Fondurilor Europene, iar Sebastian Burduja la Ministerul Digitalizării, a decis joi în unanimitate Biroul Executiv al PNL, anunță news.ro. Propunerea PNL pentru Curtea Constituţională este Iulia Scântei.

„Biroul Executiv al Partidului Național Liberal a decis azi nominalizarea, în unanimitate, a lui Marcel Boloș pentru funcția de ministru al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, precum și a deputatului PNL, Sebastian Burduja, pentru funcția de ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării”, arată un comunicat de presă al PNL.

Conform surselor citate, deciziile au fost luate cu unanimitate de voturi.

Cine sunt persoanele nominalizate astăzi

Sebastian Burduja este deputat în Parlamentul României, vicepreședinte al comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputatilor și președinte PNL Sector 1. A fost secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice în 2019. Anterior, a lucrat ca expert în dezvoltare la Banca Mondială în Washington D.C.

Este licențiat al Stanford University, absolvent al unui dublu masterat la Harvard University în administrarea afacerilor și politici publice și doctor în economie (summa cum laude) la ASE București. De profesie notar public, a intrat in Parlam pe listele PNL de Iași ca senator.

Iulia Scantei are 45 ani, este senator și președintele Comisiei Juridice, cu 22 de ani vechime în profesie juridică. Este absolventă a Facultății de Drept, Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iași.

A deținut mai multe funcții guvernamentale și în Parlament: consilier al Primului Ministru, secretar general al Ministerului justiției, din 2016 este membru în Comisia Juridică a Senatului, vicepreședinte Al Senatului (2017), vicepreședinte și președinte al Comisiei Juridice. Ea este cea care gestionat pentru PNL sesizările la CCR în perioade grele politice, câștigând majoritatea lor.

Marcel Boloş, ministru al Cercetării şi Digitalizării, a preluat interimar Ministerul Fondurilor Europene, după demisia din funcţie a lui Dan Vîlceanu, ca urmare a înlocuirii lui Cîțu de la fruntea partidului.


Sursa: bzi.ro