[ad_1]
Dr. Mihaela Bilic ne spune că odată cu evoluția tindem să modificăm și alimentația pentru copiii noștri. Lucru greșit. Medicii nutriționiști spun de ce nu facem tocmai bine atunci când vrem să complicăm mesele micuților. Spre exemplu, orezul cu lapte este mult mai sănătos decât cerealele consumate la primele ore ale dimineții.
Medicul nutriționist Dr. Mihaela Bilic a oferit câteva date despre beneficiile legumelor fermentate, în special varza murată şi felicită familiile care pun acest aliment, singurul care conţine vitamina B12, la loc de cinste în familie.
”În nici un caz, un copil nu trebuie să mănânce dietetic, pentru că el are nevoie de grăsimi atâta timp cât este în creștere. Mâncatul dietetic este un mâncat nesănătos. Grăsimea este substratul esențial pentru creștere, iar un copil mai degrabă trebuie să mănânce gras. Un copil are nevoie de grăsime de calitate.
Obligatoriu, copiii trebuie să mănânce unt, să bea laptele integral. Nu întâmplător copiii preferă cartofii prăjiți. Avem nevoie de grăsime pentru a crește, tot ce înseamnă sistem nervos la copilului se dezvoltă pe baza grăsimii, deci este o chestiune de bună creștere. Nu trebuie să mănânce dietetic sub nicio formă, trebuie învățat să aibă și legume în farfurie.
Mihaela Bilic declara război industriei farma!
Dulciurile făcute în casă nu fac niciun rău dacă nu sunt consumate în exces, iar tradiționalul orez cu lapte este mai sănătos decât cerealele. Sunt adepta și promovez gătitul în casă. Dar, să nu ne facem un obicei. O dată pe săptămână este mai mult decât echilibrat.
Cerealele au fost inventate de americani când și-au dat seama că trebuie să hrănească o nație întreagă cu ceva ieftin. Atunci le-au expandat, au băgat în ele zahăr și au devenit obligatorii la micul dejun. Nu au nici un avantaj. Pentru un copil, mai degrabă aș pune o felie de pâine cu unt și gem, care în final că număr de calorii face tot cât cerealele. Altfel, cerealele sunt un marketing. Trebuie să ne întoarcem la simplitate”, spune nutriționista Dr. Mihaela Bilic.
[ad_2]