[ad_1]
Europarlamentarul Cristian Terhes lanseză un semnal de alarmă referitor la preţurile energiei electrice din România. În condiţiile în care Guvernul plănuiește renunţarea la exploatarea cu cărbune România va avea o explozie a preţurilor.
Decizia este una trădătoare potrivit aceloraşi declaraţii şi a fost luată de guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR mai ales în contextul în care în Germania a fost deschisă o mină de cărbune.
Preţul la energie electrică în România va creşte în urma renunțării la exploatarea cu cărbune
Din considerentul că Uniunea Europeană vorbeşte tot mai mult de un Green Deal, România a luat decizia de a închide exploataţiile minelor de cărbuni de pe teritoriul țării. Europarlamentarul Cristian Terhes explică faptul că decizia este una de trădare a intereselor naționale mai ales în contextul în care, de exemplu Germania a deschis în 2020 o astfel de mină.
Dacă minele se vor închide, în România se va înregistra o creștere a preţului la energia electrică pentru România:
„Deciziile trădătoare ale Guvernului liberal de a fi de acord cu toate aberaţiile din Green Deal vor conduce la creşterea preţului la curent pentru toţi romanii!
Timmermans a cerut zilele trecute României să-şi închidă minele şi termocentralele pe cărbune pentru ca să fie implementat programul său aberant numit „Green Deal”. Trădătorii din Guvern au spus că vor închide minele şi termocentralele, dacă aşa e ordinul. Amintesc că sectorul termoenergetic pe cărbune produce zilnic 20% din curentul consumat în România.
În timp, însă, ce României i se cere să-şi închidă minele şi termocentralele, Timmermans nu zice nimic ca Germania şi-a mai deschis o termocentrală pe cărbune – Datteln 4 – în 2020. Dacă nu mă credeţi căutaţi pe internet.”
Consumul de cărbune din România este mai mic decât în Germania
Conform aceluiaşi europarlamentar, consumul de cărbune din România este net inferior celui din Germania și totuși noi renunțăm la el, Germania nu. Din aceste considerente, Cristian Theres consideră că țările mici trebuie să suporte deciziile luate la Bruxelles:
Consumul de cărbune din România este cu mult mai mic decât cel din Germania, pe de o parte pentru că România are surse diferite de energie, iar pe de altă parte pentru că economia Germaniei e mai mare.
Nu consumam mult cărbune, dar cât consumam ne produce 20% din curent.
Dacă Timmermans e cu adevărat preocupat de poluare, de ce nu-i zice Germaniei să-şi închidă termocentrale?
De ce tot ţările mici trebuie să suporte costul aberaţiilor ideologice de la Bruxelles?
Întreb din nou Guvernul: dacă România închide sectorul care-i produce 20% din energie, de unde vom aduce sau cum vom produce energia respectivă?
Care va fi costul pe care romanii îl vor plăti în plus la curent dacă, la cererea lui Timmermans, România îşi va închide sectorul termoenergetic pe cărbune şi va trebui să importăm de la alţii curent?
Întrebaţi-i fiecare dintre voi pe cei de la putere lucrurile acestea să vedeţi ce spun”, scrie Terhes pe Facebook.
[ad_2]