[ad_1]
Alege să călătorești cu drag în țara ta prin cele mai frumoase și inedite locuri, într-o excursie de 3 zile în România. Peisajul pitoresc al Munților Carpați, dealurile și colinele regiunilor din Ardeal sau bucatele tradiționale din Moldova pot fi soluția unui sfârșit de săptămână.
O escapadă de vis este o excursie de 3 zile în România.
Călător prin țară: Excursie de 3 zile în România
Descoperă cele mai frumoase locuri și peisaje din România în care natura ghidează turiștii către relaxare, regăsire și ieșirea din aglomeratul cotidian. Excursie de 3 zile în România în funcție de zonă, buget și preferințe. Iată o serie de peisaje montane care te cheamă la relaxare.
În zona Moldovei, pe langă Lacul Bicaz, la 35 de kilometri de Piatra Neamț peisajul este cuceritor. Aerul curat, liniștea munților și gazdele primitoare sunt doar câțiva factori care pot influența o excursie de 3 zile în România. Locul are și o legendă interesantă.
La “Coada Lacului”, în Poiana Largului, locul unde se întâlnesc Moldova și Transilvania, este o stâncă în lac despre care se spune că ar fi ajuns aici după un pariu dintre diavol și Dumnezeu. Diavolul s-a lăudat că, până în zori, va fura o stâncă sacră de pe vârful Muntelui Ceahlău și va stăpâni lumea. A luat stânca, dar când se îndrepta către Bistrița, a auzit cântecul cocoșilor și a scăpat stânca în apă. Se spune că stânca s-ar muta noaptea, pentru că diavolul nu a renunțat să încerce să o ia. Legenda mai spune că atunci când cel rău vine la stâncă, toate focurile se sting și toate animalele tac.
Pentru o excursie de 3 zile în România în zona Bucovinei nu este de ratat o vizită la mănăstirile din zonă, tiroliana de la Palma de unde se pot admira frumusețile locului pe o lungime de 100 m. O plimbare cu Mocănița în regatul Bucovinei te conduce către o experiență unică și plăcută prin munți. Trenul a fost construit în 1888 și a fost folosit până în 2001 pentru a transporta lemnele din pădure.
Obiective turistice în Maramureș, loc al tradiției
În ținutul Maramureșului, lemnul și tradițiile spun cele mai frumoase povești ale locului. Oamenii primitori, frumoși îmbrăcați în straie populare păstrează tradițiile celui mai frumos loc din România. Cascada Cailor, Mocănița de la Vișeul de Sus are o lungime de 21,6 kilometri. Calea ferată a fost construită, în 1932, aproape de granița cu Ucraina, și este singurul tren cu aburi din Europa care circulă pe o linie de ecartament îngust.
Cimitirul Vesel de la Săpânța duce tradiția crucilor sculptate care povestesc cu umor viața defuncților a început în 1930 când un localnic, Stan Ion Pătraș, și-a făcut o cruce de stejar. Satul Breb este cunoscut pentru sfințenia cu care a păstrat tradițiile populare din Maramureș, casele vechi populare și meșteșugul lemnului, Breb este simbol pentru ținuturile Maramureșului.
Un lac unic în Europa, aflat aproape de Baia Sprie, la poalele Munților Gutâi este lacul Albastru format în anul 1920 prin prăbuşirea unei galerii de mină. Apa lacului își schimbă culoarea în funcție de anotimp și de poziția soarelui: primăvara, lacul are culoarea albastră, vara tinde spre nuanțe de verde, chiar smarald, iar toamna devine verde închis.
România, numită și Sânul Maicii Domnului are peisaje uimitoare care vor contura perfect o excursie de 3 zile în România.
[ad_2]